Vergelijk 3.379.374 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Wileyfox brengt smartphones met Cyanogen naar Nederland

Nieuws Wileyfox brengt smartphones met Cyanogen naar Nederland
Door ,

De nieuwe fabrikant Wileyfox is vanaf volgende maand actief in Nederland. Het bedrijf brengt in november de Swift en Storm, Android-smartphones met Cyanogen, naar Nederland.

Wileyfox maakt vandaag bekend dat het zijn eerste smartphones naar Nederland brengt. De Wileyfox Storm en Swift zullen vanaf begin november verkrijgbaar zijn in Nederland bij verschillende webwinkels. Het bedrijf is al een tijdje actief in verschillende Europese landen, en heeft zijn basis in Groot-Brittannië.

Net als veel andere nieuwe fabrikanten richt Wileyfox zich op het bieden van een goede prijs-kwaliteitverhouding. Beide smartphones bieden vrij krachtige hardware, maar worden verkocht voor een relatief lage adviesprijs. Wileyfox zet echter ook in op het bieden van meer vrijheid voor zijn gebruikers. Zowel de Storm als de Swift lopen daarom op een aangepaste versie van Android met Cyanogen.

Cyanogen is een open source variant op Android waarin gebruikers veel zelf kunnen aanpassen. Zo is het mogelijk het design aan te passen met nieuwe thema's en icoontjes voor apps. Ook de volgorde van de menuknoppen onderin het scherm kan veranderd worden. Daarnaast is het mogelijk om verschillende gebruiksprofiel in te stellen, zodat je in één keer verschillende instellingen kunt aanpassen. En waar andere fabrikanten eindeloze eigen apps meeleveren, ben je op Cyanogen verzekerd van een relatief 'schone' Android-ervaring zonder zogenaamde bloatware.

Wileyfox Storm

De Wileyfox Storm is het vlaggenschip van de fabrikant. Het toestel is voorzien van een groot scherm, octa-core processor, en 32 GB ingebouwde opslagruimte. Bovendien biedt het toestel ondersteuning voor zowel 4G als dual-sim. De eventuele tweede simkaart wordt echter wel in hetzelfde slot geplaatst als een eventuele microSD-kaart. Je moet dus een keuze maken tussen meer opslagruimte of een tweede telefoonnummer. De Storm heeft een adviesprijs van 299 euro.

 • 5,5 inch IPS-LCD-scherm met resolutie van 1080x1920 pixels
 • 20 megapixelcamera achterop, 8 megapixelcamera voorop
 • Loopt op Android 5.1 Lollipop, met het eindeloos aanpasbare CyanogenOS
 • 32 GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart
 • Krachtige 1,5 GHz octa-core processor, 3 GB werkgeheugen

Wileyfox Swift

Voor ruim honderd euro minder wordt de Swift aangeboden. Dit toestel lijkt Wileyfox' antwoord te zijn op de Motorola Moto G (2015). Beide toestellen zijn ongeveer even duur, maar de Swift lijkt betere hardware te bieden. Zo heeft het toestel meer opslagruimte en werkgeheugen. Ook de Swift biedt ondersteuning voor zowel dual-sim als 4G. De Wileyfox Swift adviesprijs is 179 euro.

 • 5 inch IPS-LCD-scherm met resolutie van 720x1280 pixels
 • Loopt op Android 5.1 Lollipop, met gemakkelijk aanpasbare Cyanogen-interface
 • 13 megapixelcamera achterop, 5 megapixelcamera voorop
 • 16 GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart
 • 1,2 GHz quad-core processor, 2 GB werkgeheugen
 • Ondersteunt dual-sim: altijd bereikbaar op twee simkaarten tegelijk

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden