Vergelijk 3.067.587 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Microsoft verkoopt minder Lumia's, forse winst

Nieuws Microsoft verkoopt minder Lumia's, forse winst
Door ,

Microsoft heeft een gemengd kwartaal achter de rug. Hoewel het bedrijf fors minder nieuwe Lumia's wist te verschepen, werd er wel een winst van ruim 4 miljard euro gehaald.

Tussen 1 juli en 30 september 2015 heeft Microsoft 5,8 miljoen smartphones geleverd, zo meldt het bedrijf in zijn kwartaalcijfers. Dat is een forse daling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen Microsoft 9,3 miljoen Lumia's verscheepte. Daar staat tegenover dat Microsoft afgelopen kwartaal geen nieuwe toestellen uitbracht. Sinds de introductie van de Lumia 640 in april is er geen nieuwe smartphone van het bedrijf meer verschenen.

Microsoft heeft de afgelopen gewerkt aan Windows 10 voor smartphones. Die update werd begin deze maand officieel gepresenteerd, en wordt vanaf eind dit jaar uitgerold. De Microsoft Lumia 950, 950 XL en Lumia 550 zijn de eerste smartphones met het nieuwe besturingssysteem. Vrijwel alle bestaande smartphones met Windows Phone 8.1 zullen een gratis update naar Windows 10 krijgen.

Kwartaalcijfers

Ondanks de tegenvallende verkopen van Lumia's heeft Microsoft een prima kwartaal achter de rug. Het bedrijf boekte een winst van omgerekend zo'n 19,5 miljard euro. De netto inkomsten over deze periode waren 4,1 miljard euro. Microsoft zegt dat Office 365 inmiddels 18 miljoen gebruikers heeft, en dat Windows 10 er 110 miljoen heeft. Op gamegebied heeft Microsoft 39 miljoen gebruikers van Xbox Live.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden