Vergelijk 2.392.436 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy Note 5 update verbetert batterijduur

Nieuws Samsung Galaxy Note 5 update verbetert batterijduur
Door ,

Samsung is begonnen met de uitrol van een Galaxy Note 5 update. De nieuwe software zou onder andere de batterijduur moeten verbeteren. De Note 5 is nog altijd niet officieel in Nederland te koop.

De Samsung Galaxy Note 5 update rolt nu uit in Singapore, en zal de komende dagen en weken wereldwijd beschikbaar gemaakt worden. De update, met versienummer N920IDVU2AOJ4, is 144 MB groot. Gebruikers kunnen de software over-the-air downloaden, en krijgen automatisch een notificatie zodra de update beschikbaar is voor hun Note 5.

In de changelog noemt Samsung verschillende verbeteringen. Zo krijgt onder andere de batterijduur een boost. Samsung zou het accuverbruik geoptimaliseerd hebben. Ook is de stabiliteit van de Telefoon-app verbeterd. Samsung spreekt ook van verbeterde beveiling. Gebruikers die de Note 5 update al geïnstalleerd hebben zeggen dat ook Samsung Knox geupdate wordt. Na het installeren van de software zorgt Knox ervoor dat je geen oude software meer kunt installeren.

Samsung Galaxy Note 5 update

Bij de introductie van de Galaxy Note 5 maakte Samsung bekend dat het toestel voorlopig niet in Nederland wordt uitgebracht. In plaats daarvan verscheen hier de Galaxy S6 Edge+. De twee smartphones hebben vrijwel identieke hardware, al voegt de Note 5 nog een S-Pen toe. De afgelopen maanden verschenen er verschillende geruchten dat de Note 5 hier toch zal verschijnen. Samsung gaf al aan dat er vooralsnog geen plannen zijn, waarmee het de deur lijkt open te zetten voor een mogelijke Note 5 release begin 2016. Een enkele Nederlandse webwinkel verkoopt het toestel overigens nu al voor een forse meerprijs.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden