Vergelijk 2.392.436 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Uitzendinggemist.nl nog steeds niet op iPhone

Door ,

De Uitzending Gemist-applicatie kan eenvoudig worden geport naar de iPhone, maar vanwege een rechtenkwestie blijft de release voorlopig uit.

De Nederlandse Publieke Omroep lanceerde de de mobiele site van Uitzending Gemist afgelopen woensdag. De applicatie is voorlopig alleen beschikbaar voor Symbian-smartphones, Windows-toestellen en mobieltjes met Java en streaming video support. De NPO waarschuwde dat de applicatie weliswaar gratis is, maar dat veel providers hun klanten laten betalen voor streaming video. Op de mobiele site zijn alleen de meest recente uitzendingen te zien. Na twee dagen verdwijnen programma's uit de database.

 

 

 

Nog steeds geen iPhone support

Ondersteuning voor de iPhone ontbreekt nog steeds, ook al kan de iPhone de uitzendingen van de publieke omroep al wel laten zien. "We hebben een demo gemaakt en die werkt goed", zegt Michael Plein van Triple IT, ontwikkelaar van de software. "De iPhone ondersteunt van huis uit echter geen streaming video, dus moet de video via progressive download worden binnengehaald", aldus Plein.

En daar zit gelijk het probleem: vanwege een rechtenkwestie mogen veel programma's wel worden gestreamd, maar niet worden opgeslagen. En dus is het wachten op het moment dat de iPhone wél streaming zal ondersteunen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden