Vergelijk 2.615.699 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia M4 Aqua update verwijdert meegeleverde apps

Nieuws Sony Xperia M4 Aqua update verwijdert meegeleverde apps
Door ,

Waar veel fabrikanten updates gebruiken om nieuwe functies te introduceren, gebruikt Sony een Xperia M4 Aqua update juist om ruimte vrij te maken. Tien apps worden met de update verwijderd.

De Sony Xperia M4 Aqua update zou nu wereldwijd uit moet rollen, en heeft een versienummer van 26.1.A.2.167. Met de update komt Sony een wens van waarschijnlijk veel gebruikers tegemoet: de fabrikant maakt meer opslagruimte vrij door meegeleverde apps te verwijderen. Na installatie worden Books, CloudPrint, FaceLock, GoogleTTS, Google Keep, Google Newsstand, Google News & Weather, Google Play Games, PlusOne en TalkBack verwijderd.

Meer opslagruimte voor gebruikers

Daarmee komt Sony ook één van de kritiekpunten uit onze Xperia M4 Aqua review tegemoet. Daarin bespraken we de beperkte opslagcapaciteit van het toestel. Sony heeft de M4 Aqua voorzien van een al vrij krappe 8GB opslagruimte, maar het overgrote deel daarvan wordt al door meegeleverde software gebruikt. Nadat je het toestel voor het eerst opstart en alles bijwerkt, is er van die 8GB nog maar nauwelijks 1,5GB over.

Het is onduidelijk hoeveel ruimte er overblijft nadat de update het handjevol apps verwijderd, maar het geeft gebruikers wel een stuk meer ademruimte. De apps worden overigens alleen verwijderd als er nog geen updates voor gedownload zijn. Is dat wel het geval, dan moet je die updates eerst even verwijderen in de Play Store, en daarna kunnen de apps alsnog van je toestel verdwijnen.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden