Vergelijk 2.843.621 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei maakt P8 Lite Android 5.1 update beschikbaar

Nieuws Huawei maakt P8 Lite Android 5.1 update beschikbaar
Door , - 8 reacties

Bezitters van de Huawei P8 Lite kunnen vanaf nu aan de slag met Android 5.1 Lollipop. De update kan echter niet over-the-air gedownload worden, maar alleen via de site van de fabrikant.

De Huawei P8 Lite Android 5.1 Lollipop update is nu te vinden op Huawei's site, zo maakte de fabrikant vandaag bekend op zijn blog. De update is ruim 1GB groot, en heeft versienummer ALE-L04_V100R001C00B124. Na het downloaden zul je de update op een microSD-kaart moeten zetten, en die vervolgens via je toestel installeren. De P8 Lite loopt nu nog op Android 5.0 Lollipop.

De meeste fabrikanten rollen hun updates over-the-air uit, wat betekent dat je de nieuwe software via je toestel kunt downloaden en installeren. Providers moeten updates dan wel eerst goedkeuren, waardoor de uitrol een vrij lang proces kan zijn. Het voordeel van Huawei's methode is dat iedereen direct met de nieuwe software aan de slag kan. Daar staat tegenover dat het installatieproces wat ingewikkelder is. Op het blog zet Huawei geen plannen te hebben om de P8 Lite update over-the-air uit te rollen.

Huawei Android-updates

Het is de tweede Android-update voor een Huawei-smartphone deze week. Op maandag rolde het Chinese bedrijf al een update uit voor de Ascend P7. Vrijwel alle toestellen die het bedrijf de afgelopen jaren uitbracht lopen nog op de versie van Android waarmee ze gelanceerd werden. Hoewel Huawei rijkelijk laat is met een Android 5.1 update - Android 6.0 is sinds begin deze maand beschikbaar - lijkt het bedrijf wel kleine stappen te zetten om zijn reputatie te verbeteren.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden