Vergelijk 2.693.293 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG rolt G4 Android 6.0 update vanaf volgende week uit

Nieuws LG rolt G4 Android 6.0 update vanaf volgende week uit
Door ,

LG is de eerste fabrikant die zijn vlaggenschip van een Android 6.0 update voorziet. De fabrikant begint volgende week al met de uitrol van de nieuwe software.

De LG G4 Android 6.0 Marshmallow update is vanaf volgende week in Polen beschikbaar, zo maakte de fabrikant vannacht bekend. Poolse bezitters van het toestel mogen de update testen - op basis van de feedback van die gebruikers kijkt LG of een wereldwijde uitrol kan beginnen. Als de update niet voor problemen zorgt zal LG de software in andere landen beschikbaar maken. Het kan dus nog enkele weken duren voordat de LG G4 update in Nederland beschikbaar is.

LG is hiermee de eerste fabrikant buiten Google die een Android 6.0 voor zijn smartphones uitbrengt. Google presenteerde de definitieve Marshmallow eind september, maar de nieuwe versie van Android is ondertussen alleen nog te vinden op de Nexus 5 en Nexus 6. Fabrikanten als HTC, Motorola en Sony hebben al bekend gemaakt welke smartphones van updates voorzien worden, maar verwachten de software pas tegen het einde van het jaar uit te rollen. LG was er vorig jaar ook al vroeg bij met de G3 Android 5.0 update, die ook eerst in Polen werd uitgerold.

Nieuw in Android 6.0

Android 6.0 Marshmallow biedt onder andere beter inzicht in je app permissies. Je geeft een app nu permissies terwijl hij loopt, in plaats van voordat je hem installeert. Zo kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen WhatsApp pas toegang te geven tot je microfoon op het moment dat je een audioclip verstuurt. Ook nieuw is de Doze Mode, die ervoor zorgt dat Android een stuk energiezuiniger is op stand-by. Tot slot is er een verbeterde Do Not Disturb mode.

> Overzicht: wanneer krijgt mijn een smartphone Android 6.0 update?

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden