Vergelijk 2.698.904 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony geeft Marshmallow-software op Xperia-toestellen vrij

Nieuws Sony geeft Marshmallow-software op Xperia-toestellen vrij
Door ,

De Xperia-toestellen van Sony kúnnen werken met Android 6.0 Marshmallow. Sony heeft vandaag de software waarmee het besturingssysteem werkend is te krijgen, vrijgegeven. Dat betekent dat men zelf met de update aan de slag kan gaan, en dat de officiële update waarschijnlijk niet lang meer op zich laat wachten.

Over het algemeen is het niet gebruikelijk dat fabrikanten de software voor hun toestellen vrijgeven. Fabrikanten als Samsung, HTC, LG en Huawei brengen hun eigen software-updates uit. Sony pakt het anders aan, en heeft vandaag de binaries vrijgegeven waarmee mensen zelf Android 6.0 Marshmallow voor diverse Xperia-smartphones kunnen bouwen. Het is dus geen Android 6.0 Marshmallow voor de Xperia-lijn, maar meer het gereedschap om dat eventueel zelf te ontwikkelen.

6.0 Marshmallow in de planning

Het gebeurt niet vaak dat telefoonbouwers de binaries vrijgeven van toestellen. Dat dat nu wel gebeurt, mag gerust een compliment voor Sony genoemd worden. Het wordt zo veel gemakkelijker voor derde partijen (zoals Cyanogenmod bijvoorbeeld) om een eigen Android 6.0 Marshmallow-versie te maken voor de ondersteunde Xperia-toestellen. De door Sony vrijgegeven binaries zorgen er dan voor dat die zelfgemaakte software op een optimale manier gebruik maakt van de sensoren, grafische processor en de 'reguliere' processor.

De Sony-toestellen krijgen overigens binnenkort ook nog een in eigen huis ontwikkelde Android 6.0 Marshmallow-update. Het is nog niet duidelijk wanneer dat precies zal zijn, maar gezien het feit dat Sony nu met de binaries naar buiten komt zal een update niet lang meer op zich laten wachten. Zodra we meer weten over een specifiek tijdstip, lees je dat uiteraard op GSMinfo.nl terug.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden