Vergelijk 2.723.463 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung rolt kleine Galaxy S5 update uit in Nederland

Nieuws Samsung rolt kleine Galaxy S5 update uit in Nederland
Door ,

Een kleine Samsung Galaxy S5 update is vanaf vandaag beschikbaar in Nederland. De update biedt vooral verbeteringen op de achtergrond.

Met de Samsung Galaxy S5 update lijkt de fabrikant verschillende kleine problemen aan te pakken. Zo worden de prestaties verbeterd met geoptimaliseerd geheugenbeheer. Ook zullen overbodige bestanden nu automatisch verwijderd worden, en krijg je meldingen als appicaties onstabiel blijken. Tot slot belooft Samsung verbeterde beveiling en stabiliteit, en kleine aanpassingen in de gebruikersinterface.

Galaxy S5 update downloaden

De update, met versienummer G900FXXU1POI1, kan over-the-air gedownload worden. Je hoeft dus niet je Galaxy S5 aan te sluiten op je PC voor installatie. Dat is overigens wel een optie: met Samsung Kies kun je de update ook installeren. Zodra de update voor je smartphone beschikbaar is krijg je automatisch een notificatie. Eventueel kun je ook zelf op de beschikbaarheid van de update controleren door bij de Instellingen naar 'Over deze telefoon' te gaan en vervolgens 'Software-update' te kiezen.

De nieuwe software is overigens geen Android 6.0 update voor de Galaxy S5. Ook na installatie loopt het toestel nog op het 'oude' Android 5.0. Onlangs lekte wel uit dat Samsung een Android 6.0 update voor het toestel in ontwikkeling heeft, maar wanneer die update precies verschijnt is nog onbekend. Daarmee lijkt de Galaxy S5 in ieder geval wel de relatief kleine Android 5.1 Lollipop update over te slaan.

> Overzicht: Wanneer krijgt mijn telefoon een Android 6.0 Marshmallow update?

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden