Vergelijk 2.723.463 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei maakt Ascend P7 Android 5.1 update beschikbaar

Nieuws Huawei maakt Ascend P7 Android 5.1 update beschikbaar
Door , - 1 reactie

Huawei is dit weekend begonnen met de wereldwijde uitrol van een Ascend P7 Android 5.1 Lollipop update. De nieuwe software kan ook via Huawei's site gedownload worden.

Huawei rolt de Android 5.1 Lollipop update voor de Ascend P7 over-the-air uit, wat betekent dat je hem kan downloaden via het toestel zelf. De update wordt echter geleidelijk wereldwijd uitgerold, waardoor het enkele weken tot maanden kan duren voordat deze ook in Nederland beschikbaar is. Daarom kun je de update ook downloaden via Huawei's site, als bestand van zo'n 1,3GB. Voor het downloaden en installeren van Android 5.1 is het wel aan te raden een back-up te maken van al je bestanden.

De uitrol van de update is in meerdere opzichten opmerkelijk. Zo brengt Huawei doorgaans zelden updates uit voor zijn smartphones - het totale aantal 'grote' updates in de afgelopen jaren is op één hand te tellen. Bovendien is Huawei ook redelijk laat. De Ascend P7 werd in het voorjaar van 2014 gelanceerd met Android 4.4 KitKat, en ontvangt dus nu pas Android Lollipop. Dit terwijl Google onlangs de definitieve versie van Android 6.0 Marshmallow alweer presenteerde. Zelfs na de update zal de P7 dus nog op verouderde software lopen. Of en wanneer de Ascend P7 een Android 6.0 update krijgt is onbekend.

Huawei P8 update

Bovendien heeft Huawei ook de P8, het huidige vlaggenschip, ook nog niet van een update voorzien. Dat toestel verscheen dit voorjaar met Android 5.0. Het bedrijf bracht onlangs wel een forse 1,7GB update, maar het is onduidelijk wat voor nieuwe functionaliteit daar in zit. Ook na het installeren van de software loopt het toestel namelijk nog op Android 5.0 in plaats van het nieuwere Android 5.1.

> Lees ook: Wanneer krijgt mijn telefoon Android 6.0 Marshmallow?

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden