Vergelijk 3.026.198 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple voegt stiekem nieuwe Bluetooth-versie toe aan iPhone 6 en 6 Plus

Nieuws Apple voegt stiekem nieuwe Bluetooth-versie toe aan iPhone 6 en 6 Plus
Door ,

Zonder er al te veel ruchtbaarheid aan te geven, hebben de iPhone 6 en iPhone 6 Plus ondersteuning voor Bluetooth 4.2 gekregen. Het is niet duidelijk of het om een hardwarematige of software-aanpassing gaat.

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn met de introductie van de 6S en 6S Plus niet meer het topmodel van Apple. Dat betekent echter niet dat de toestellen niet nog een upgrade krijgen, want zonder er al teveel ruchtbaarheid aan te geven heeft Apple de Bluetooth-versie van de toestellen opgehoogd. Waar de toestellen voorheen nog voorzien waren van Bluetooth 4.0, hebben de exemplaren die je nu aanschaft de beschikking over Bluetooth 4.2. Voordeel daarvan is dat de data-overdracht zo'n 2,5 keer sneller is, terwijl ook de beveiliging van de draadloze standaard is verhoogd. Daarnaast is Bluetooth 4.2 zuiniger dan zijn voorganger.

Hardware of software?

Het is niet duidelijk of Apple een andere chip in de iPhones heeft gezet, of dat het hier een software-update betreft. Het lijkt onwaarschijnlijk dat een snelheidswinst van 2,5 keer te bewerkstelligen is met een update. Bluetooth 4.0 kon overigens wel door middel van software worden geüpgrade naar 4.1, dus de mogelijkheid moet niet uitgesloten worden.

De andere mogelijkheid, een hardware-matige upgrade, is echter ook niet heel waarschijnlijk. Waarom zou Apple de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, die nu toch al een jaar in productie zijn, opeens gaan voorzien van een andere chip? Dat lijkt nogal kapitaalintensief voor zo'n kleine upgrade, die maar weinig mensen zal overhalen toch voor een iPhone 6 te kiezen. Het lijkt dan ook het meest waarschijnlijk dat Apple door middel van een software-update de *oude* iPhones heeft voorzien van Bluetooth 4.2.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden