Vergelijk 3.330.390 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

BlackBerry verbindt voortbestaan op smartphonemarkt aan succes BlackBerry Priv

Nieuws BlackBerry verbindt voortbestaan op smartphonemarkt aan succes BlackBerry Priv
Door ,

De nieuwe BlackBerry Priv, het eerste BlackBerry-toestel met Android, móet een succes worden, anders overweegt de Canadese telefoonbouwer serieus om de smartphonemarkt te verlaten.

BlackBerry verbindt zijn lot op de smartphonemarkt aan het succes van de BlackBerry Priv, het eerste toestel van de Canadese smartphonemaker dat draait op het besturingssysteem Android. CEO van BlackBerry John Chen hintte op een vertrek uit de smartphonemarkt in een interview met techweblog The Verge, waarover PhoneArena bericht, mocht de BlackBerry Priv uitdraaien op een flop. 

Om de mobiele telefoniedivisie winstgevend te krijgen, moet BlackBerry 5 miljoen toestellen per jaar verkopen, zo vertelde Chen. Mocht het de Priv niet lukken dit gewenste resultaat te brengen, dan overweeg het Canadese bedrijf om zich helemaal terug te trekken uit de markt van de mobiele telefonie. Een enorme koersverandering voor het bedrijf dat zes jaar geleden nog een van de grootste spelers op de smartphonemarkt was, maar in het tweede kwartaal van dit jaar nog maar 800.000 telefoons aan de man te brengen.

BlackBerry Priv

De BlackBerry Priv wordt het eerste toestel van de Canadese telefoonbouwer dat niet op BB10 draait, Blackberry's eigen besturingssysteem, maar op Android. Het grote verschil met andere Androidtoestellen is dat de Priv zich onderscheidt door de kenmerkende beveiligingstechnologie waar BlackBerry groot mee is geworden. Daarnaast beschikt de Priv over een betere batterij, betere antenne en een fysiek toetsenbord waardoor het een aantrekkelijk alternatief voor een Samsungtelefoon moet zijn, aldus Chen in het interview.   

 

 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden