Vergelijk 2.686.223 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Microsoft rolt Windows 10 update vanaf december uit

Nieuws Microsoft rolt Windows 10 update vanaf december uit
Door ,

De Windows 10 update voor smartphones met Windows Phone 8 zal vanaf december uitgerold worden. Verdere details over de uitrol zijn nog onbekend.

Microsoft onthulde gisteren de definitieve versie van Windows 10 voor smartphones. De software zal geintroduceerd worden met de Lumia 950, de Lumia 950 XL en de Lumia 550. Die toestellen zijn vanaf november verkrijgbaar, en zullen als eerste van de nieuwe software voorzien zijn. Andere toestellen kunnen de update vanaf december verwachten, zo heeft de fabrikant vannacht op Facebook laten weten.

Microsoft heeft het afgelopen jaar herhaaldelijk aangegeven dat vrijwel alle bestaande Windows Phone 8.1-toestellen een gratis Windows 10-update kunnen verwachten. Wel zouden minder krachtige toestellen mogelijk niet de beschikking hebben over alle features. Bij de aankondiging op Facebook zijn echter geen verdere details over de uitrol te vinden. Bezitters van Lumia's tasten dus nog even in het duister over of en wanneer ze precies een update kunnen verwachten.

Windows 10: Continuum, Hello en meer

Windows 10 voor smartphones brengt de desktop en de mobiele telefoon dichter bij elkaar. Werk dat je op de computer doet kun je gemakkelijk en direct overzetten naar je smartphone. Notificaties die je op je smartphone ontvangt kunnen doorgegeven worden aan je laptop of desktop. Daarnaast maakt Microsoft het voor ontwikkelaars makkelijker om hun Android- of iOS-apps over te zetten naar Windows 10.

> Lees meer over de vijf beste nieuwe features van Windows 10

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden