Vergelijk 2.494.776 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony brengt Android 6.0 update naar Xperia Z-serie

Nieuws Sony brengt Android 6.0 update naar Xperia Z-serie
Door ,

De Sony Xperia Z5, Xperia Z3 en een groot aantal andere toestellen zullen een update naar Android 6.0 Marshmallow krijgen, zo maakte de fabrikant zojuist bekend. Wanneer de update verschijnt laat Sony nog even in het midden.

Sony brengt binnenkort een Android 6.0 Marshmallow update uit voor vrijwel de complete Xperia Z-serie. De Sony Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 Premium, Xperia Z3+, Xperia Z3, Xperia Z3 Compact en Xperia Z2 kunnen straks allemaal met de nieuwe software aan de slag. Ook de Xperia M5, de Xperia C5 Ultra, de Xperia M4 Aqua en de Xperia C4 kunnen een update verwachten.

Nieuwe features

De fabrikant zegt dat de updates zo snel mogelijk worden uitgebracht, maar geeft geen verdere indicatie over zijn planning. Ook maakt Sony pas op een later moment bekend hoe Android 6.0 er precies uit gaat zien met de Xperia-interface, en welke features er allemaal geintroduceerd worden.

> Overzicht: Wanneer krijgt mijn smartphone een Android 6.0 update?

Hoewel Sony een groter aantal smartphones lijkt te updaten dan veel concurrenten, zijn er toch nog een paar opvallende afwezigen. Zo vallen bijvoorbeeld de Sony Xperia Z en Xperia Z1 buiten de boot. Die toestellen zijn inmiddels bijna drie jaar oud, maar werden onlangs nog wel bijgewerkt naar Android 5.1 Lollipop. Het lijkt erop dat dat de laatste grote update was, en Sony verdere ondersteuning voor deze toestellen nu toch stopzet.

Android 6.0 updates

Google onthulde de definitieve versie van Android 6.0 Marshmallow vorige week. De Nexus 5 en Nexus 6 zijn voorlopig de enige smartphones die een Android 6.0 update hebben. Andere fabrikanten moeten aanpassingen maken aan de software voor ze deze kunnen uitrollen op hun toestel. Samsung en Motorola maakten deze week al hun plannen bekend.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden