Vergelijk 2.433.359 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Microsoft werkt aan goedkoop metalen Windows 10-toestel'

Nieuws 'Microsoft werkt aan goedkoop metalen Windows 10-toestel'
Door ,

Microsoft werkt mogelijk aan een Windows 10-toestel met een 'premium design' maar een relatief lage adviesprijs. Het toestel zou als opvolger van de Lumia 830 dienen.

De nieuwe Windows 10-smartphone zou een 'betaalbaar vlaggenschip' zijn, zo beweert WMPowerUser. Volgens de site krijgt het toestel de specificaties van een middenklasser, maar een premium design. Net als de vorig jaar verschenen Lumia 930 beschikt het toestel waarschijnlijk over een metalen frame. Daarmee zou het toestel lijken op de Lumia 830, een toestel dat ook al een variatie was op de 930.

Verwacht wordt dat de nieuwe middenklasser in het voorjaar van 2016 wordt uitgebracht. Daarmee zit het toestel in de tweede of derde lichting smartphones met Windows 10. De nieuwe software wordt morgen, 6 oktober, officieel gepresenteerd aan de pers. Ook de eerste smartphones met Windows 10 worden daar vrijwel zeker gepresenteerd, de Lumia 950 en Lumia 950 XL. Ook een goedkope Lumia 550 zou in ontwikkeling zijn, al is nog onduidelijk of dat toestel ook deze week al getoond wordt.

Specificaties van de nieuwe Lumia zijn nog onbekend. Als Microsoft het toestel daadwerkelijk in ontwikkeling heeft, zou dat een licht verrassende zet zijn. Deze zomer maakte Microsoft nog bekend bijna 8000 banen te schrappen, en zijn strategie om te gooien. Als onderdeel van de nieuwe strategie zouden er geen mid-range smartphones meer verschijnen. Wat voor plaats deze 'Lumia 850' straks heeft in het nieuwe assortiment is dus nog wat onduidelijk.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden