Vergelijk 2.718.591 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Motorola bevestigt updates voor beperkt aantal toestellen

Nieuws Motorola bevestigt updates voor beperkt aantal toestellen
Door ,

Motorola heeft duidelijk gemaakt welke toestellen een update naar Android 6.0 Marshmallow krijgen. Daarmee wordt ook impliciet duidelijk welke toestellen buiten de boot vallen. De meest opvallende is de recent uitgebrachte Moto E (2015).

Het is vaste prik na elke grote Android-update: fabrikanten die aankondigen welke toestellen ze gaan voorzien van een update, en niet expliciet vermelden welke toestellen er buiten de boot vallen. Wat dat betreft is Motorola geen uitzondering. De bezitters van een toestel dat niet specifiiek genoemd wordt, moeten desalniettemin het ergste vrezen. Een update voor een van deze toestellen lijkt erg onwaarschijnljik. De meest opvallende afwezige in Motorola's lijstje is de nog dit jaar uitgebrachte Motorola Moto E (2015).

Lijst met toestellen

Laten we beginnen met de toestellen die wél een update zullen ontvangen. Het tijdstip voor deze toestellen is nog niet bekend, maar dat de update komt, lijkt zeker. Over welke toestellen hebben we het dan?

Dat betekent echter ook dat een paar Motorola-toestellen de update naar Android 6.0 Marshmallow niet zullen krijgen. De meeste van deze telefoons zijn al wat ouder, maar niet allemaal. Deze toestellen draaien wel allemaal op Android 5.1 Lollipop, maar daar zal het dan oo bij blijven. We hebben de toestellen die buiten de boot vallen voor je op een rij gezet.

De meest opvallende in deze rij is de nog dit jaar uitgebrachte Moto E (2015). Dat de oudere toestellen niet nog een update krijgen, snappen we. Die telefoons zijn zo goed als allemaal uitgebracht in 2013. Dat men ervoor heeft gekozen de nieuwste Moto E niet te updaten, zal toch als een onprettige verrassing komen voor de bezitters van dat toestel. Zeker omdat toestellen van een generatie eerder, zoals de Moto G (2014), wel de update krijgen. Wellicht dat het iets met de hardware-vereisten van Android 6.0 Marshmallow te maken heeft.

Het is nog niet duidelijk wanneer de updates precies naar de diverse toestellen gestuurd worden. Het lijkt onwaarschijnlijk dat dat allemaal tegelijk gebeurt. De komende weken zal Motorola meer bekend maken over de tijdsschema's, maar het lijkt logisch om aan te nemen dat recente toestellen als de Moto X Play, Moto X Style en Moto G (2015) als eerste aan de beurt zullen zijn. Zoals altijd is het een samenspel tussen fabrikant en telefoonprovider, dus de uiteindelijke datum waarop de updates verschijnen is niet alleen van Motorola afhankelijk. We houden je op de hoogte!

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden