Vergelijk 2.698.904 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy Note 4 update beschermt tegen Stagefright

Nieuws Samsung Galaxy Note 4 update beschermt tegen Stagefright
Door ,

Samsung is begonnen met de uitrol van een kleine update voor de Galaxy S6. Deze moet bescherming bieden tegen de Stagefright-bug die onlangs werd ontdekt in Android.

De Samsung Galaxy Note 4 update rolt op dit moment uit in Nederland, voor unbranded versies van het toestel. Je krijgt automatisch een notificatie zodra de update voor jouw smartphone beschikbaar is. Eventueel kun je ook zelf op de beschikbaarheid controleren door bij de Instellingen naar 'Toestel-info' te gaan, en vervolgens 'Software-update' te kiezen.

Stagefright bugfix

Verwacht geen fikse nieuwe features in de update, want volgens Samsung biedt deze vooral stabiliteitsverbeteringen en foutoplossingen. Wel wordt de Stagefright-bug aangepakt. Deze kwetsbaarheid werd in augustus ontdekt. Met Stagefright is het voor kwaadwillenden mogelijk in te breken op je toestel door afbeeldingen te versturen via MMS. Vrijwel alle Android-smartphones van de afgelopen jaren zijn kwetsbaar voor Stagefright. Deze update van Samsung zou het lek moeten dichten.

Google lanceerde onlangs Android 6.0 Marshmallow, een nieuwe versie van Android met onder andere een nieuw systeem voor app permissies. Samsung heeft geen plannen voor de uitrol van de nieuwe software bekend gemaakt, dus het is nog onduidelijk wanneer Android 6.0 voor de Galaxy Note 4 beschikbaar is.

> Overzicht: Wanneer krijgt mijn telefoon Android 6.0 Marshmallow?

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden