Vergelijk 2.698.904 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC garandeert geen maandelijkse updates

Nieuws HTC garandeert geen maandelijkse updates
Door ,

Updates van HTC-toestellen zullen niet maandelijks worden uitgerold. Dat durft de topman van HTC America in ieder geval niet te beloven. Wel zal HTC updates zo snel mogelijk proberen uit te rollen. Zijn maandelijkse updates wel realistisch?

Twee maanden geleden, toen er een grote bug in Android werd ontdekt, schreeuwde iedereen moord en brand. Maar liefst 95 procent van alle Android-toestellen was kwetsbaar voor het lek in de Google-software. Dat moest anders, vonden veel fabrikanten, en nog voordat de update naar veel toestellen was uitgerold beloofden zowel LG als Samsung dat ze maandelijkse updates gingen uitrollen, om precies dit soort situaties te voorkomen. Recent werd op Twitter gevraagd waarom HTC niet ook iets van die strekking had beloofd. Het antwoord van HTC-topman Jason MacKenzie liet niet lang op zich wachten.

Maandelijke updates 'onrealistisch'

Jason MacKenzie noemt het aanbieden van maandelijkse updates 'onrealistisch', en daar zit wel wat in. Het probleem van het uitrollen van de updates ligt namelijk niet bij Google, en over het algemeen ook niet bij de telefoonbouwers. Het zijn meestal de telefoonproviders die dwarsliggen. Die beschikken vaak over een beperkte capaciteit, en moeten van allerlei verschillende telefoons updates goedkeuren. De HTC-topman maakt dus wel een valide punt, als hij zegt dat hij niet durft te beloven dat HTC maandelijks updates uitbrengt. Hij stelt overigens wel dat HTC ernaar zal streven zo snel mogelijk updates uit te rollen.

De dreiging van kwetsbaarheden in de software niet te verwaarlozen. Er zal dan ook wat moeten veranderen in het systeem van updates, want hoe het nu werkt is niet voldoende. Als er een bug wordt ontdekt, duurt het veel te lang voordat veel verkochte toestellen als de Samsung Galaxy S6 en LG G3 worden geüpdatet. Een duidelijke oplossing is er echter niet. Dat zowel Google, de telefoonfabrikant én de provider bij het update-proces betrokken zijn, is een noodzakelijk kwaad. We zullen het dus voorlopig nog moeten doen met deze slecht functionerende drietraps-raket.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden