Vergelijk 2.437.899 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Samsung stopt met goedkope smartphones in Nederland'

Nieuws 'Samsung stopt met goedkope smartphones in Nederland'
Door ,

Samsung stopt mogelijk met de verkoop van goedkope smartphones in Nederland. Toestellen van minder dan 150 euro zullen vanaf volgende maand uitgefaseerd worden.

Samsung lijkt definitief afscheid te willen nemen van budgetsmartphones in Nederland, zo bericht Androidworld. De site zegt uit betrouwbare bronnen te hebben voornomen dat Samsung vanaf 1 november geen low-end smartphones meer zal verkopen. Huidige voorraden zullen na die datum nog wel opgemaakt worden, maar we hoeven geen nieuwe modellen te verwachten. Ook in omringende landen zou Samsung de budgetmarkt willen verlaten, aldus de bronnen van Androidworld. Samsung zelf zegt het nieuws niet te willen bevestigen.

Smartphones onder de 150 euro

Het zou gaan om alle smartphones van minder dan 150 euro. Samsung heeft een groot aantal toestellen in die prijsklasse, die dus mogelijk allemaal uit de winkel zullen verdwijnen. Het gaat niet alleen om oudere budgetsmartphones als de Samsung Galaxy Pocket 2 en de Galaxy Young 2, toestellen die al bijna twee jaar meegaan. Ook de Samsung Galaxy J1, de Galaxy Core Prime en de Galaxy Grand Neo verdwijnen mogelijk op korte termijn al. Dit terwijl veel van deze toestellen pas dit jaar zijn uitgebracht hier.

Volgens Androidworld komt de koersverandering door Samsungs wens om een beter imago te krijgen. Door te focussen op middenklassers en vlaggenschepen krijgt het merk meer aanzien, doordat de kwaliteit van Samsungs assortiment beter is. Mogelijk heeft het echter ook te maken met de lage winstmarge op budgetsmartphone. Op goedkope toestellen verdienen fabrikanten erg weinig, en wordt de winst behaald door hoge kwantiteiten te verkopen. Nu fabrikanten als Huawei, Motorola en Alcatel zwaarder concurreren in deze prijsklasse, is het voor Samsung moeilijker die kwantiteiten te behalen.

Minder smartphones Samsung?

Overigens is het niet de eerste keer dat Samsung zegt zich terug te trekken van de budgetmarkt. De fabrikant heeft de afgelopen jaren herhaaldelijk gezegd minder nieuwe smartphones uit te gaan brengen. Van die belofte komt vooralsnog weinig terecht: in 2015 zijn er al meer dan dertig verschillende smartphones van Samsung verschenen, meer modellen dan bij zowat elke andere fabrikant.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden