Vergelijk 2.468.378 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia M2 en M2 Aqua krijgen Android 5.1

Nieuws Sony Xperia M2 en M2 Aqua krijgen Android 5.1
Door ,

Gebruikers van Sony's Xperia M2 en de waterdichte M2 Aqua moesten het al geruime tijd met Android 4.4 KitKat doen. Nu tilt de Japanse fabrikant gebruikers van deze smartphones over versie 5.0 meteen naar de nieuwste versie van Android Lollipop.

De update naar Android 5.1.1 zit vol met verbeteringen voor gebruikers van de zo'n twee jaar oude Xperia M2 en M2 Aqua. Het meest voorname is natuurlijk Google's Material Design-uiterlijk dat vrijwel overal in het besturingssysteem terug komt. Daarnaast zijn ook alle verbeteringen onder de motorkap van Android Lollipop hier terug te vinden, met daarbij fixes voor onder andere het Stagefright-euvel dat in augustus gepubliceerd werd. 

Sony heeft zelf ook nog een aantal dingen toegevoegd aan de update. Zo is LinkedIn nu een integraal onderdeel van onder andere de Agenda-app en is het nu mogelijk om deelnemers aan meetings te bekijken en te beheren. Ook is verbeterde ondersteuning voor Sony's SmartWatch 3 ingebouwd. 

De uitrol van de update gaat met golven, dus het kan nog even duren voordat je de update op je smartphone ontvangt. Wanneer Nederland precies de update zal krijgen is nog niet duidelijk. 

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden