Vergelijk 3.161.762 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google presenteert nieuwe Chromecasts

Nieuws Google presenteert nieuwe Chromecasts
Door ,

Gisteren werd op Google's evenement naast twee nieuwe Nexus-smartphones ook een update voor een ander populair apparaat van de Amerikaanse fabrikant aangekondigd: de Chromecast. Er zijn nu twee varianten: eentje voor video, eentje voor audio.

De Chromecast is al geruime tijd beschikbaar en is een populaire keuze als je op zoek bent naar een makkelijke mediaspeler voor je televisie. Nu heeft Google een nieuwe versie van het kleine apparaatje geintroduceerd die vooral verder bouwt op wat er al zo goed was aan de bestaande Chromecast. De nieuwe versie is schijfvormig en heeft meer antennes aan boord, mede voor de ingebouwde 5 GHz WiFi-ondersteuning. Daarnaast kan het apparaatje voorspellen welke apps je wil openen en vooraf alvast de inhoud hiervan downloaden zodat je snel je favoriete content kunt bekijken. 

Google Chromecast

Naast de nieuwe reguliere Chromecast heeft Google ook een versie ontwikkeld voor audiofanaten. Zij kunnen met de Chromecast Audio hun favoriete luidsprekers aansluiten en vanaf hun mobiele apparaat via een breed assortiment aan streamingdiensten muziek streamen naar deze speakers. Uiteraard is het ook mogelijk de muziek op je smartphone zelf er naartoe te streamen. Ook de populaire muziekdienst Spotify zal nu beschikbaar zijn op Chromecast via de Connect-functie, iets wat we al een tijdje misten. 

Vernieuwde Chromecast-app

De app waarmee je je Chromecast in kunt stellen heeft sinds vandaag ook een grote update ontvangen. Via een nieuwe afdeling binnen de app, "What's On", krijg je meteen suggesties voor als je iets om te kijken zoekt. Hier staan alleen apps die je hebt geinstalleerd, dus als je iets nieuws zoekt zul je naar het nieuwe Apps-tabblad moeten. Hier staan allerlei apps die met Chromecast werken, waardoor je altijd iets te kijken hebt. Het is met de nieuwe app ook mogelijk om foto's van Facebook en Flickr op je Chromecast te laten zien als je even niets aan het casten bent.

De nieuwe Chromecast-app is vanaf nu te downloaden in Google Play en de App Store.

Chromecast

App name
 
Audio en video

Gebruik de Chromecast app om je films, foto's en andere bestanden direct te streamen van je telefoon of tablet naar je tv. Kijk gemakkelijk een filmpje door slechts een swype op je smartphone. 

Play Store App Store

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden