Vergelijk 2.698.904 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google introduceert Android 6.0 Marshmallow, Nexus-update binnenkort

Nieuws Google introduceert Android 6.0 Marshmallow, Nexus-update binnenkort
Door ,

Google heeft zojuist de definitieve versie van Android 6.0 Marshmallow gepresenteerd. Een update voor de Nexus 5 en Nexus 6 is vanaf volgende week beschikbaar.

Android 6.0 Marshmallow werd begin deze zomer onthuld, en is sindsdien grondig verbeterd door Google en getest door ontwikkelaars. De definitieve versie is inmiddels af, en zal op zeer korte termijn beschikbaar gemaakt worden voor fabrikanten. Bezitters van een Nexus-smartphone, die op 'stock Android' lopen, krijgen de nieuwe software zoals gebruikelijk als eerste.

Heb je een LG Nexus 5 of een Motorola Nexus 6, dan kun je volgende week al aan de slag. Een Android 6.0 Marshmallow update voor deze smartphones rolt vanaf 5 oktober wereldwijd uit. Je zult de update over-the-air kunnen downloaden. Je krijgt dus automatisch een notificatie zodra de nieuwe software voor je klaarstaat.

Wanneer krijgt mijn smartphone een Android 6.0 update?

Andere smartphones zijn helaas wat later aan de beurt. Omdat fabrikanten als Samsung, Sony en HTC aangepaste versies van Android op hun smartphones zetten, moeten ze die aanpassingen ook geschikt maken voor Android 6.0 Marshmallow. Bovendien moeten providers de software goedkeuren voordat deze beschikbaar gemaakt kan worden.

Tot slot kiezen veel fabrikant ervoor om alleen hun populairste smartphones van een update te voorzien. Vlaggenschepen als de Samsung Galaxy S6 en de LG G4 kunnen in ieder geval wel een update verwachten. Vermoedelijk rolt die nog voor het einde van het jaar uit. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden