Vergelijk 2.653.544 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Android 6.0 Marshmallow op 5 oktober naar Nexus-toestellen

Nieuws Android 6.0 Marshmallow op 5 oktober naar Nexus-toestellen
Door ,

Android 6.0 Marshmallow is in aantocht. Vanaf 5 oktober moet de update beschikbaar zijn. Niet alle Nexus-toestellen krijgen echter een update. De update herbergt geen verrassingen, maar houdt de Nexus-toestellen wel interessant.

Het duurt niet lang meer voordat de gebruikers van een Nexus-toestel met Android 6.0 Marshmallow aan de slag kunnen. Nog een week, om precies te zijn. Want op 5 oktober komt Google met de nieuwe versie van Android over de brug. Welke toestellen daarvan zullen profiteren? Voor het eerst zal de Nexus 4 niet meer geüpdate worden. Alle toestellen die daarna zijn uitgebracht, krijgen wel de Marshmallow-update.

Update in aantocht

Dat betekent dus dat de LG Nexus 5, Motorola Nexus 6 en nog een drietal Nexus-tablets de update zullen ontvangen. Testers konden al eerder met de Marshmallow-software aan de slag, dus grote verrassingen zal de update niet herbergen. Overigens was de datum van 5 oktober al eerder uitgelekt, maar toen was nog niet zeker of deze zou gelden voor alle Nexus-toestellen.

Dat de Nexus-toestellen als eerste aan de beurt zijn, mag geen verrassing heten. De Android-updates worden zonder uitzondering als eerste naar Nexus-toestellen uitgerold, simpelweg omdat die toestellen in opdracht van Google zijn ontwikkeld en een originele versie van Android draaien. Daarmee zijn de Nexus-telefoons een soort uithangborden voor Google, waarmee ze kunnen laten zien waar Android toe in staat is, zonder extra software van fabrikanten. De toestellen zijn erg geliefd, vooral omdat ze scherp geprijsd zijn en dus software zonder fratsen hebben.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden