Vergelijk 2.737.798 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung brengt Galaxy S6 update met Microsoft-apps uit

Nieuws Samsung brengt Galaxy S6 update met Microsoft-apps uit
Door ,

Samsung is begonnen met de uitrol van een nieuwe update voor Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Het is een opmerkelijke update die een viertal nieuwe apps van Microsoft toevoegt.

De Samsung Galaxy S6 update heeft buildnummer LMY47X.G925FXXU2COH2, en lijkt sinds vannacht uit te rollen in verschillende landen. Ook voor de Samsung Galaxy S6 Edge is een update beschikbaar. De update is 220 MB groot, en voegt vier nieuwe apps toe. Het gaat om een viertal applicaties van Microsoft. Na het installeren van de nieuwe software wordt je Galaxy S6 voorzien van een compleet Microsoft Office-pakket, met Word, PowerPoint en Excel.

Bloatware

Microsoft en Samsung hadden al eerder een deal voor Galaxy S6: bij de release werden gebruikers van het toestel al opgezadeld met onder andere OneNote en Skype. Waarom er nu nog een drietal apps bij komen is onduidelijk. In onze Samsung Galaxy S6 review gaven we de fabrikant nog complimenten voor de beperkte hoeveelheid meegeleverde apps. Waar Samsung zijn smartphones in het verleden volstopte met 'bloatware', was dat op de Galaxy S6 erg beperkt.

Met de nieuwe update maakt Samsung zijn vlaggenschip toch weer iets minder aantrekkelijk. Er blijft minder opslagruimte vrij voor gebruikers, in ruil voor apps die niet door iedereen gebruikt zullen worden. Bovendien wordt de Galaxy S6 ook al geleverd met de Google Drive-app, die voor een groot dezelfde functionaliteit biedt als Microsoft's diensten. 

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden