Vergelijk 2.007.968 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple iOS 9 update nu beschikbaar voor iPhone

Nieuws Apple iOS 9 update nu beschikbaar voor iPhone
Door ,

Apple's gratis iOS 9 update is nu beschikbaar voor iedereen met een iPhone 4S of nieuwer. Je kunt de iOS update downloaden via je iPhone of met iTunes op je PC of Mac.

Apple is zojuist begonnen met de wereldwijde uitrol van iOS 9. Je krijgt automatisch een notificatie zodra de nieuwe software voor jouw iPhone beschikbaar is. Eventueel kun je ook zelf op de beschikbaarheid van de update controleren door bij de 'Instellingen' naar 'Algemeen' te gaan en vervolgens 'Software-update' te kiezen. De iOS 9 update downloaden kan voor iedereen met een iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5S, iPhone 5C, iPhone 5 of iPhone 4S.

iOS 9 downloaden via iTunes

Omdat de update meerdere GB's groot is, is het aan te raden hem enkel te downloaden via een WiFi-verbinding. Gebruik je je mobiele data om iOS 9 te downloaden, dan ben je wel erg snel door je databundel heen. Heb je te weinig opslagruimte op je iPhone vrij voor iOS 9, dan kun je de nieuwe software ook proberen te downloaden via iTunes op je PC of Mac. Dan is er net wat minder opslagruimte nodig, en kun je bovendien sneller downloaden.

Apple rolt iOS 9 geleidelijk uit. Om te voorkomen dat de servers niet overbelast raken, kan het even duren voordat de update voor jou beschikbaar is. Mocht je iPhone beweren dat de update nog niet beschikbaar is, probeer het dan later op de avond of morgen nog eens. Is je iOS 9 download traag? Dan zit er helaas niets anders op dan geduld hebben.

Apple iOS 9

Wat is er nieuw in iOS 9?

Waar iOS 8 vorig jaar een compleet nieuw design met zich meebedracht, zet Apple met iOS 9 vooral in op kleine verfijningen en verbeteringen. De grootste vernieuwingen zijn voor Siri en de zoekfunctie: je kunt met iOS 9 binnen veel apps zoeken vanuit de zoekbalk, zonder dat je de app daarvoor hoeft te oefenen. Ook de Notities-app is vernieuwd, en biedt de mogelijkheid om foto's en bestanden toe te voegen aan je notities. Verder introduceert de fabrikant Apple News, al is die dienst voorlopig niet in Nederland beschikbaar.

> Lees meer over de vijf beste nieuwe iOS 9 features

De nieuwe iPhone 6S en iPhone 6S Plus, die onlangs werden aangekondigd, zullen al direct op iOS 9 lopen. Apple heeft officieel nog geen Nederlandse iPhone 6S releasedatum bekend gemaakt, maar de verwachting is dat beide smartphones vanaf 2 oktober hier te koop zijn.

Apple iPhone 6S prijzen vergelijken

Apple iPhone 6S
Met abonnement: Vanaf € 17,50 p/m
Los toestel: € 204,00

Vergelijk prijzen

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden