Vergelijk 2.457.904 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia Z1, Z1 Compact Android 5.1 update rolt uit

Nieuws Sony Xperia Z1, Z1 Compact Android 5.1 update rolt uit
Door ,

Sony is begonnen met de uitrol van een Android 5.1 Lollipop update voor de Xperia Z1, Xperia Z1 Compact en de Xperia Z Ultra. De updates zijn nog niet in Nederland beschikbaar.

Sony staat inmiddels bekend als de fabrikant die zijn smartphones langer ondersteunt dan iedereen. Vorige week bracht het Japanse bedrijf een Xperia Z update naar Android 5.1 uit, deze week is er nog een drietal oudere modellen aan de beurt. De Sony Xperia Z1, Xperia Z1 Compact en Xperia Z Ultra kunnen vanaf deze week een Android 5.1 Lollipop update verwachten. De drie smartphones zijn allen bijna twee jaar oud. 

Sony is deze week begonnen met het wereldwijd uitrollen van de nieuwe software. Dat wordt geleidelijk gedaan, waardoor niet ieder land direct aan de beurt. Vooralsnog is de Android 5.1 update niet in Nederland beschikbaar. Het kan enkele weken tot zelfs maanden duren voordat deze hier uitrolt, maar de software is in ieder geval onderweg. 

Nieuw in Android 5.1 Lollipop

Veel fabrikanten ondersteunen hun smartphones hooguit anderhalf jaar, als ze al regelmatig updates uitbrengen. Sony lijkt zowat het enige bedrijf te zijn dat zelfs na twee jaar nog ondersteuning biedt. Android 5.1 is wel een relatief kleine update, en biedt vooral verbeteringen achter de schermen. Wel is de stiltemodus verbeterd, de camera-app licht vernieuwd, en er zijn enkele extra Xperia Themes toegevoegd. Verder zou de accuduur iets verbeterd moeten zijn, en lopen apps wat soepeler. 

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden