Vergelijk 2.723.042 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple: iOS 9 update vanaf 16 september beschikbaar voor iPhone

Nieuws Apple: iOS 9 update vanaf 16 september beschikbaar voor iPhone
Door ,

Apple iOS 9 is vanaf volgende week beschikbaar voor het grote publiek, zo maakte de fabrikant zojuist bekend. De definitieve versie van het nieuwe iOS is vanaf volgende week beschikbaar voor iPhone en iPad.

Apple rolt iOS 9 vanaf 16 september wereldwijd uit. De nieuwe software zal gratis beschikbaar zijn voor iedereen met een iPhone of iPad van de afgelopen jaren. Heb je een iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5S, iPhone 5C, iPhone 5 of iPhone 4S dan verschijnt de update voor jouw toestel. Je kunt de iOS 9 update over-the-air downloaden, via de iPhone zelf. Eventueel kun je de nieuwe software ook downloaden via iTunes op je Mac of PC.

Proactive zoeken, Notities vernieuwd

Met iOS 9 maakt Apple een minder grote sprong dan vorig jaar, toen de fabrikant een compleet vernieuwde look voor zijn besturingssysteem introduceerde. Het design van iOS is dit jaar grotendeels intact gebleven, al zijn Siri en het zoekvenster verbeterd met 'Proactive' zoeken. Deze nieuwe dienst geeft je automatisch handige informatie op basis van je locatie en afspraken, zodat je relevante informatie al kunt vinden voordat je er naar op zoek gaat. Maar de intelligente assistent werkt ook in andere apps: zo wordt automatisch de Muziek-app geopend als je je koptelefoons aansluit.

Apple iOS 9

Daarnaast voegt Apple een werkbalk toe aan het toetsenbord, en kun je het veranderen in een trackpad voor je tekst door er overheen te swypen. De Notities-app is compleet vernieuwd: je kunt foto's, locaties en to-do lists aan je notities toevoegen. Apple introduceert daarnaast Apple News en OV-informatie in Apple Maps, maar die diensten zijn beide voorlopig nog niet in Nederland beschikbaar.

Sneller en energiezuiniger

Tot slot zijn er nog vele kleine verbeteringen doorgevoerd. Zo zou de accuduur zijn verbeterd, waardoor de iPhone straks zuiniger is op stand-by met de nieuwe energiebesparingsmodus. Ook de prestaties zijn aangepakt: apps starten net iets sneller op en lopen vervolgens soepeler. Er is verbeterde beveiliging, dankzij de toevoeging van tweestapsverificatie en de mogelijkheid om een toegangscode van zes cijfers in te stellen.

Apple iPhone 6S beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 20,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 21,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 23,50 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 2000 € 24,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 2000 € 29,00 € 0,- Bekijken
Telfort 24 mnd 150 10000 € 33,50 € 0,- Bekijken
Alle Apple iPhone 6S aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden