Vergelijk 2.506.135 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google brengt Nexus 4, 5 en 6 beveilingsupdate uit

Nieuws Google brengt Nexus 4, 5 en 6 beveilingsupdate uit
Door ,

Google is begonnen met de uitrol van een kleine update voor de LG Nexus 4 en 5, en de Motorola Nexus 6. De nieuwe software biedt betere beveiliging voor de drie smartphones.

De update voor de Nexus 6, Nexus 5 en Nexus 4 rolt sinds vannacht uit bij de Amerikaanse provider T-Mobile, en zal waarschijnlijk binnenkort wereldwijd beschikbaar zijn. Zodra de update voor jouw smartphone beschikbaar is ontvang je daarover automatisch een notificatie van je toestel. De Nexus 5 en 4 update is 20 MB groot en heeft versienummer LMY48M, terwijl de Nexus 6 update versienummer LTZ28K heeft en 30 MB is.

Verwacht geen grote nieuwe features voor je Nexus: het gaat enkel om een beveilingsupdate. Na het installeren van de nieuwe software worden enkele gaten in Android gedicht. Google heeft geen changelog vrijgegeven over welke verbeteringen er precies zijn doorgevoerd.

Maandelijkse updates voor Android

In augustus maakte Google bekend maandelijkse beveilingsupdates te gaan bieden voor zijn Nexus-smartphones. Het is een reactie op de Stagefright-bug, een kwetsbaarheid waar vrijwel alle Android-smartphones vatbaar voor zijn. Na de zoveelste laag kritiek dat Android kwetsbaarder is dan concurrerende besturingssystemen onthulde Google een nieuw plan voor betere bescherming. Onderdeel daarvan is dat Google maandelijke beveiligingsupdates gaat uitbrengen voor Android, zodat eventuele nieuwe bugfixes sneller uitgerold kunnen worden.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden