Vergelijk 2.457.936 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia Z en Xperia ZR Android 5.1 update beschikbaar

Nieuws Sony Xperia Z en Xperia ZR Android 5.1 update beschikbaar
Door ,

Sony is begonnen met de uitrol van een Android 5.1.1 update voor de Xperia Z en Xperia ZR. De twee oude smartphones zijn daarmee voorzien van de nieuwste software.

Voor smartphones zijn de Sony Xperia Z en Xperia ZR behoorlijk oud: beide toestellen werden begin 2013 uitgebracht. Waar andere fabrikanten hooguit anderhalf jaar ondersteuning bieden voor hun toestellen, nadert Sony inmiddels drie jaar aan support voor deze modellen. De fabrikant is namelijk deze week begonnen met de uitrol van Android 5.1 Lollipop voor de Xperia Z en Xperia ZR. Bij de release liepen beide toestellen nog op Android 4.1 Jelly Bean.

De update zal geleidelijk worden uitgerold, en is mogelijk nog niet beschikbaar in Nederland. Android 5.1 Lollipop biedt vooral veel kleine verbeteringen op de achtergrond, die Android soepeler laten lopen. Ook zouden apps sneller moeten opstarten. De onlangs aangekondigd Sony Xperia Z5, die vanaf volgende maand te koop is, loopt al direct op Android 5.1.

Sony Xperia Z update

Bij veel andere fabrikanten hadden we voorspeld dat dit de laatste grote update zou zijn voor beide smartphones. Sony is echter zo consistent in het updaten van zijn smartphones dat een Android 6.0 Marshmallow update voor de Xperia Z ons niet zou verbazen. Of die update daadwerkelijk in de planning staat horen we waarschijnlijk eind dit jaar, nadat Android 6.0 officieel uitgebracht is.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden