Vergelijk 2.698.904 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Honor 6, 6 Plus en 4X krijgen Android 5.1 update

Nieuws Honor 6, 6 Plus en 4X krijgen Android 5.1 update
Door ,

Een drietal Honor-smartphones krijgen dit najaar een update naar Android 5.1 Lollipop. Volgens de fabrikant komt de update relatief laat, omdat er uitvoerig getest moest worden.

De Honor 6, Honor 6 Plus en Honor 4X zullen dit najaar een update naar Android 5.1 Lollipop krijgen, zo meldt de Indiase tak van Honor op Twitter. De drie smartphones lopen nu allemaal nog op Android 4.4. De update introduceert een verbeterd homescreen, en verschillende verbeteringen op de achtergrond die prestaties en batterijduur moeten verbeteren. 

Wanneer de Honor Android 5.1 updates in Nederland beschikbaar zijn is nog onbekend. In India is de Honor 6 update op 25 september beschikbaar, de 6 Plus op 29 september, en de 4X op 20 oktober. Updates worden doorgaans echter geleidelijk wereldwijd uitgerold, dus het zou enkele weken kunnen duren voor Nederland aan de beurt is.  

Android 6.0 Marshmallow update?

Honor is wel aan de late kant met de update: Android 5.0 verscheen eind 2014, en Android 5.1 werd in maart uitgebracht. Bovendien werd onlangs bekend dat de definitieve versie van Android 6.0 vanaf eind september of begin oktober beschikbaar is voor ontwikkelaars. Daarmee zou Honor dus al snel weer achterlopen. De late release komt omdat Honor zeker wilde weden dat er geen problemen meer waren met de update, zo laat de fabrikant op Twitter. 

Het bedrijf kondigde onlangs de Honor 7 voor Europa aan, die vanaf deze maand in Nederland te koop is. De Honor 7 loopt vooralsnog op Android 5.0 Lollipop. Hoewel Honor heeft gehint naar een update voor het toestel op korte termijn, zijn daarvoor nog geen verdere details bekend. Ook een Honor 7 Android 6.0 update is nog onzeker. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden