Vergelijk 2.803.881 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Geen Windows 10 update voor Lumia 530 en Huawei Ascend W1'

Nieuws 'Geen Windows 10 update voor Lumia 530 en Huawei Ascend W1'
Door ,

Alleen Windows Phones met 8 GB opslagruimte of meer zullen een upgrade krijgen naar Windows 10, zo blijkt uit nieuwe informatie op Microsofts site. Daarmee zouden populaire toestellen als de Lumia 530 buiten de boot vallen.

DeNokia Lumia 530, Huawei Ascend W1 en HTC 8S zullen waarschijnlijk geen Windows 10 update krijgen. Hoewel Microsoft bij de onthulling van Windows 10 nog aangaf dat alle smartphones met Windows Phone 8.1 een gratis update zouden ontvangen, lijkt dat nu toch niet te lukken. De site van Microsoft Duitsland meldt namelijk dat de update een smartphone met minimaal 8 GB opslagruimte vereist.

Inmiddels zijn er al een tijdje geen Windows Phones met minder dan 8 GB opslagruimte verschenen, maar vlak na de launch van het besturingssyteem verschenen er wel enkele modellen die het met 4 GB moesten doen. Eén van die modellen is de Nokia Lumia 530, een van de populairste Windows Phones.

Beperkte upgrade voor oudere smartphones

De Nokia Lumia 520, de meest-verkochte Windows Phone, beschikt overigens wel over 8 GB opslagruimte en zal dus wel een update krijgen. Wel krijgen de bezitters van dat toestel mogelijk een beperkte upgrade: Microsoft heeft eerder aangegeven dat mogelijk niet alle Windows 10-features werken op oudere toestellen.

De testversie van Windows 10 voor smartphones, die al een tijdje beschikbaar is, neemt minimaal 5 GB opslagruimte in. Daarmee lijkt de kans dus de klein dat Microsoft op een later moment toch nog bekend maakt dat de Lumia 530 en andere 4 GB-toestellen een update krijgen. De toestellen beschikken over te weinig opslagruimte voor het nieuwe WIndows.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden