Vergelijk 2.613.913 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Microsoft kondigt goedkope Nokia 222 en 222 Dual Sim aan

Nieuws Microsoft kondigt goedkope Nokia 222 en 222 Dual Sim aan
Door ,

Microsoft lijkt voorlopig nog geen afscheid te nemen van de Nokia-naam. Het bedrijf heeft een tweetal nieuwe toestellen voor opkomende markten aangekondigd: de Nokia 222 en een dual-sim variant.

Geheel onverwachts heeft Microsoft een tweetal nieuwe budgettoestellen aangekondigd met de Nokia-naam. De Nokia 222 en Nokia 222 Dual Sim zijn vooral bedoeld voor opkomende markten; het zijn toestellen met weinig fratsen voor een lage prijs. Beide toestellen hebben een 2,4 inch scherm, een accu die bijna een volle maand meegaat, en een 2 megapixelcamera. Het is nog onbekend of deze opvolgers van de Nokia 220 ze in Nederland zullen verschijnen.

Microsoft nam de mobiele divisie van Microsoft zo'n twee jaar geleden over, en heeft sindsdien verschillende goedkope telefoons uitgebracht. Hoewel de Lumia-smartphones met Windows Phone inmiddels niet meer over de Nokia-naam beschikken, wordt het stempel nog wel gedrukt op dit soort budgettoestellen. Toch is het een verrassing dat Microsoft binnenkort de Nokia 222 uitbrengt. Microsoft maakte eerder deze zomer nog bekend dat er bijna 8000 banen bij de mobiele divisie geschrapt worden, en dat er minder Lumia's zullen verschijnen. Voor deze Nokia was blijkbaar toch nog ruimte in de plannen van Microsoft.

De Nokia 222 lijkt qua design op oude Nokia's van jaren geleden, maar heeft toch nog enkele moderne features. Zo is het toestel voorzien van een Opera Mini browser, en er zijn apps voor Facebook, Facebook Messenger en Twitter. Ook een FM-radio en MP3-speler zitten ingebouwd. Via Gameloft krijg je bovendien een jaar lang een gratis game per maand, inclusief titels als Assassins Creed Brotherhood en Midnight Pool 3.

De adviesprijs van de Nokia 222 is omgerekend zo'n 30 euro exclusief BTW. Microsoft zegt dat het toestel vanaf volgende maand verkrijgbaar zal zijn in verschillende landen, maar zegt niet om welke landen het gaat. Vorige Nokia-telefoons kregen hooguit een beperkte release in Nederland, dus de kans op een lokale release van de 222 lijkt vooralsnog klein.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden