Vergelijk 3.443.849 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple begint met vervanging camera iPhone 6 Plus

Nieuws Apple begint met vervanging camera iPhone 6 Plus
Door , - 1 reactie

De iPhone 6 Plus kampt in sommige gevallen met een iSight-camera die wazige foto's maakt. Apple is een vervangingsprogramma gestart om de mensen die last hebben van het probleem een oplossing te bieden. De camera wordt, indien je last hebt van het probleem, kosteloos vervangen.

Apple is een terugroepactie gestart voor een beperkt aantal iPhone 6 Plus-toestellen. In een beperkt aantal gevallen zou het toestel kampen met een gebrekkige camera-module. Het resultaat daarvan is dat de foto's die de iPhone 6 Plus maakt, wazig zijn. Niet alle 6 Plus-toestellen hebben overigens last van het probleem. Apple stelt dat het vooral telefoons betreft die zijn verkocht tussen september 2014 en januari 2015. Daarna heeft het bedrijf het probleem blijkbaar opgelost. Er is een website van Apple waarop je je serienummer kan invoeren, om te kijken of jouw telefoon binnen het probleemgebied valt.

replacement iSight

Repareren?

Stel, je serienummer valt binnen de range van Apple. Heeft jouw iSight-camera ook last van wazige foto's? Voor de duidelijkheid: de iSight-camera is de camera achterop de iPhone 6 Plus. Niet alle telefoons hebben last van het probleem, en je krijgt pas een nieuwe cameramodule als de reparateur ook echt een probleem vaststelt. Het heeft dus geen zin om direct naar een Authorized Service Provider te rennen, tenzij je toestel ook echt vage foto's maakt.

Aan de reparatie zitten ook nog een paar voorwaarden vast. Zo moet het scherm van de 6 Plus wel heel zijn. Als je scherm gebarsten is, zal je dat eerst moeten laten vervangen, iets waar in tegenstelling tot de camera-reparatie wel kosten aan verbonden zijn. Ook kan je het toestel alleen in het land laten repareren waar je hem aangeschaft hebt. Een fijne uitzondering daarop is dat als je hem binnen de Europese Unie hebt aangeschaft, je in alle Europese landen een reparatie kan uitvoeren.

Heeft jouw iPhone last van bovenstaande problemen? Je kan via internet een afspraak maken om de reparatie in te plannen, maar je kan ook gewoon een Apple Store binnenlopen. Ook Apple Authorized Service Providers zijn bevoegd om je iPhone kosteloos te repareren. Dat is fijn, want momenteel zitten die op veel meer plekken als Apple Stores, die alleen in Amsterdam en Den Haag.

Apple iPhone 6 Plus 16GB beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 19,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 1000 € 20,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 22,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 4000 4000 € 23,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 26,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 2000 € 31,00 € 0,- Bekijken
Alle Apple iPhone 6 Plus 16GB aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden