Vergelijk 2.492.998 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Video BlackBerry Passport met Android uitgelekt

Nieuws Video BlackBerry Passport met Android uitgelekt
Door ,

De eerste BlackBerry-smartphone met Android lijkt steeds dichterbij te komen. Een tien minuten lange video van een BlackBerry Passport die op een aangepaste versie van Android loopt is uitgelekt.

Eerder deze maand doken verschillende geruchten op over de BlackBerry Venice, een smartphone met uitschuifbaar toetsenbord die op Android zou lopen. Meerdere bronnen beweerden dat BlackBerry later dit jaar of begin 2016 de sprong naar Android zou maken. Nu lijkt het erop dat er ook een BlackBerry Passport met Android in de maak is. Het toestel zou begin 2016 moeten verschijnen, als de BlackBerry Venice een succes is.

BlackBerry met Android 5.1 Lollipop

In een nieuwe video die dit weekend uitlekte zien we een uitgebreide test van die BlackBerry Passport met Android. Het toestel loopt op Android 5.1 Lollipop, de nieuwste versie van Google's mobiele besturingssysteem. Alle bekende apps van Google zijn aanwezig, en de interface lijkt nauwelijks aangepast. Vermoedelijk gaat het dus nog om een testversie, want het is waarschijnlijk dat BlackBerry enkele eigen apps en features zal meeleveren. Wel zien we in de video al een 'Widescreen Mode', waarmee het beeld wordt uitgerekt. De Passport heeft namelijk een behoorlijk breed scherm. 

BlackBerry's precieze plannen met Android zijn nog wat onduidelijk. Het eigen besturingssysteem van de fabrikant, BlackBerry 10, is twee jaar na de release weinig succesvol. Wereldwijd heeft BlackBerry een marktaandeel van minder dan 1 procent op de mobiele markt. Ontwikkelaars brengen dan ook nauwelijks apps uit voor het OS. BlackBerry heeft al eerder aangegeven Android-smartphones te overwegen, maar dan alleen als het besturingssysteem veiliger gemaakt kan worden. De zakelijke klanten die BlackBerry nog heeft zouden op de veilige software van het bedrijf vertrouwen, en dat valt bij Android nog wel eens tegen. In de BlackBerry Passport video zijn vooralsnog geen beveilingsaanpassingen te zien.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden