Vergelijk 2.349.418 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Eerste Android One-smartphone nu in Nederland te koop

Nieuws Eerste Android One-smartphone nu in Nederland te koop
Door ,

De General Mobile Android One is vanaf dit weekend in Nederland verkrijgbaar. Het is het eerste Android One-toestel voor de Nederlandse markt.

De General Mobile Android One is een relatief goedkope Android-smartphone met 5 inch scherm, quad-core processor, en een 13 megapixelcamera achterop. Het is een aantrekkelijk alternatief voor toestellen als de Motorola Moto G (2015), al is de hardware niet bijster bijzonder. De software is dat echter wel: het is de eerste 'Android One'-smartphone. Deze speciale variant van Android is vooral bedoeld voor opkomende markten, maar maakt met dit toestel ook zijn entree in Nederland.

Wat is Android One?

Android One is in feite een stockversie van Android, de versie van het besturingssysteem zoals Google hem beschikbaar stelt aan fabrikanten. Dat betekent dat er nog geen aanpassingen gemaakt zijn aan de interface, en dat er geen extra apps zijn toegevoegd door de fabrikant. Smartphones met stock Android lopen daardoor doorgaans een stuk soepeler. Een bijkomend voordeel van Android One is dat alle smartphones die meedoen aan het initiatief tot minimaal twee jaar na de release updates zullen ontvangen naar nieuwe versies van Android.

Tot nu toe hebben we Android One vooral gezien op smartphones in India en andere opkomende markten, op toestellen van hooguit honderd euro. De telefoon van General Mobile is een stukje duurder, maar daardoor ook wel weer wat krachtiger. Dat betekent ook dat Android een tikkeltje soepeler zal lopen. De General Mobile Android One beschikt bovendien over ondersteuning voor 4G, en heeft betere camera's dan de gemiddelde budgetsmartphone.

General Mobile Android One General Mobile Android One

Meer Android One in Nederland?

General Mobile is een Turks merk dat sinds eind vorig jaar in Nederland actief is. Het bedrijf heeft hier al verschillende smartphones uitgebracht, maar die waren voorzien van een wel aangepaste versie van Android. Voor zover bekend zijn er geen andere fabrikanten met plannen om een Android One-smartphone in Nederland uit te brengen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden