Vergelijk 2.698.904 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Eerste OnePlus 2 update biedt Stagefright-fix

Nieuws Eerste OnePlus 2 update biedt Stagefright-fix
Door ,

OnePlus is vannacht begonnen met de uitrol van de eerste OnePlus 2 update. Die biedt verschillende kleine verbeteringen, en biedt bescherming tegen de Stagefright-bug.

De eerste OnePlus 2 update zou onder andere in India al beschikbaar moeten zijn. Bezitters van de OnePlus 2 ontvangen automatisch een notificatie zodra ze de update kunnen downloaden. Het is voor het eerst dat OnePlus een over-the-air update uitrolt voor OxygenOS, de eigen variant op Android. Na het installeren van de nieuwe software wordt OxygenOS bijgewerkt naar versie 2.0.1.

Met de update wordt de OnePlus 2 beschermd tegen de Stagefright-bug, die het voor kwaadwillenden mogelijk maakt je toestel over te nemen met een MMS-bericht. In de changelog meldt OnePlus verder nog dat de batterijduur verbeterd is, en dat de interface gebruiksvriendelijker gemaakt wordt. Ook zijn er verbeteringen voor pinch-to-zoom in Google Maps, de Dark Mode, en het importeren en exporteren van contacten van en naar je simkaart. Tot slot belooft de fabrikant nog verschillende kleine verbeteringen en bugfixes.

OnePlus 2 invites

De update zal vermoedelijk nog niet veel gedownload worden. De OnePlus 2 is pas sinds kort verkrijgbaar, en kan alleen besteld worden als je een uitnodiging van de fabrikant hebt ontvangen. Meer dan een miljoen mensen hebben zo'n uitnodiging aangevraagd, maar slechts een kleine groep heeft hem al ontvangen. De OnePlus 2 invites zullen de komende weken en maanden slechts mondjesmaat worden uitgestuurd.

> Lees ook: OnePlus 2 vs. OnePlus One vergelijking

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden