Vergelijk 2.831.791 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Microsoft kondigt nieuwe Lumia's aan in oktober'

Nieuws 'Microsoft kondigt nieuwe Lumia's aan in oktober'
Door ,

Microsoft gaat mogelijk een flinke hoeveelheid nieuwe hardware onthullen in oktober. Volgens betrouwbare bronnen zullen onder andere de Lumia 950 en 950 XL voor het eerst getoond worden.

Microsoft gaat in oktober nieuwe tablets, smartphones en wearables introduceren, zo beweert The Verge. De site zegt uit betrouwbare bron te hebben vernomen dat Microsoft meerdere hardware-onthullingen heeft gepland voor dit najaar. Onder andere de onthulling van de Surface Pro 4, Surface Mini en de Microsoft Band 2 zouden op de planning staan.

Daarnaast grijpt Microsoft waarschijnlijk het evenement aan om de eerste smartphones met Windows 10 te onthullen, de Lumia 950 en Lumia 950 XL. Geruchten over beide toestellen zijn de afgelopen maanden al vaak opgedoken, maar een onthulling lijkt nu eindelijk dichtbij. De definitieve versie van Windows 10 voor smartphones moet immers dit najaar verschijnen, en de Lumia 950 en 950 XL worden de toestellen die die software moeten demonstreren. 

Microsoft Lumia 950 en 950 XL specificaties

De Microsoft Lumia 950 en 950 XL zouden opvolgers zijn voor de Lumia 930, die inmiddels bijna anderhalf jaar oud is. De twee vlaggenschepen worden voorzien van krachtige hardware en een 20 megapixelcamera met PureView-lens. De Lumia 950 zou een 5,2 inch scherm hebben, terwijl de 950 XL 5,7 inch biedt. Daarnaast zouden ze ook beide voorzien zijn van een USB-C-poort, waarmee ze tot de eerste smartphones met zo'n poort behoren.

De mobiele versie van Windows 10 lijkt sterk op de desktopversie, en de besturingssystemen zijn dan ook uitgebreid verbonden. Ook maakt Windows 10 het voor ontwikkelaars makkelijker om Android- en iOS-apps voor Windows uit te brengen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden