Vergelijk 2.723.463 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy S6 en S6 Edge update voegt S6 Edge+ features toe

Nieuws Samsung Galaxy S6 en S6 Edge update voegt S6 Edge+ features toe
Door ,

Samsung is begonnen met de uitrol van een nieuwe update voor de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge. De update brengt features van de S6 Edge+ en Galaxy Note 5 naar de twee toestellen.

Hoewel de Samsung Galaxy S6 Edge+ binnenkort in de winkels ligt, worden de twee huidige topmodellen nog niet vergeten. Zowel de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge worden deze week van een forse update voorzien in Zuid-Korea, zo meldt SamMobile. De update voorziet beide toestellen van veel S6 Edge+ features. Wanneer de nieuwe software in Nederland beschikbaar is is nog onbekend. Doorgaans kan het enkele weken duren voordat een Samsung update wereldwijd beschikbaar is.

Nieuwe features

Allereerst is de interface licht aangepast, en zijn er enkele nieuwe icoontjes toegevoegd. De S6 Edge rand biedt naast de People Edge nu ook de Apps Edge, zodat je op ieder moment snelkoppelingen naar je favoriete apps kunt vinden. Ook kun je vanuit de camera-app nu direct streamen naar YouTube, met de nieuwe Live Broadcast feature. Beide toestellen krijgen verbeterde audio met SoundAlive+ en UHQ Upscaler. Tot slot wordt Samsung Pay toegevoegd met de update, een app om mobiele betalingen mee te verrichten. Die dienst zal voorlopig echter nog niet in Nederland beschikbaar zijn.

Samsung Galaxy S6 en S6 Edge update

Een feature die helaas nog ontbreekt: de mogelijkheid om foto's in RAW op te slaan. Die optie is wel aanwezig op de S6 Edge+, en zou ook naar de S6 en S6 Edge komen. Mogelijk komt die functionaliteit dus pas in een latere update.

Galaxy S6 Edge+ en Note 5 in Nederland

De Samsung Galaxy S6 Edge+ is vanaf begin volgende maand in Nederland te koop. Het toestel heeft grotendeels dezelfde hardware als de Galaxy S6, maar een groter scherm van 5,7 inch. De S6 Edge+ adviesprijs is 799 euro. Er zijn vooralsnog geen plannen om de Galaxy Note 5 naar Nederland te brengen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden