Vergelijk 2.723.463 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG gaat maandelijkse updates uitbrengen voor smartphones

Nieuws LG gaat maandelijkse updates uitbrengen voor smartphones
Door ,

Ook LG begint met maandelijkse beveilingsupdates voor zijn smartphones. De fabrikant hoopt daarmee beter voorbereid te zijn op kwetsbaarheden in Android.

Het nieuwe plan van LG is een reactie op de Stagefright-bug, die vorige week ontdekt werd. Met dit forse lek in Android is het voor kwaadwillenden mogelijk om op een toestel in te breken door een video te versturen. Vrijwel alle Android-smartphones van de afgelopen jaren zijn kwetsbaar voor de bug. Google gaf deze week aan dat honderden Android-smartphones de komende weken een update ontvangen met een bugfix, maar dat blijkt voor sommige fabrikanten niet genoeg.

Eerder gaf Samsung al aan dat het vanaf nu maandelijkse beveilingsupdates zal uitbrengen voor zijn populairste smartphones. LG gaat hetzelfde doen, zo bevestigde het bedrijf aan Wired. De precieze vorm van LG's plannen is nog wat onbekend: het is niet helemaal duidelijk of alle smartphones regelmatig updates kunnen ontvangen, of dat het alleen om high-end toestellen als de LG G4 zal gaan.

HTC, Sony en andere fabrikanten hebben nog geen nieuwe plannen uitgerold voor regelmatige beveilingsupdates. Wel zeggen de meeste fabrikanten zo snel mogelijk met een oplossing voor de Stagefright-bug te komen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden