Vergelijk 3.033.963 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google: update tegen Stagefright-bug wordt snel uitgerold

Nieuws Google: update tegen Stagefright-bug wordt snel uitgerold
Door ,

Google neemt de onlangs ontdekte Stagefright-bug in Android zeer serieus. Op korte termijn zullen honderden Android-toestellen een fix tegen de bug ontvangen.

Een zeer groot aantal Android-smartphones zullen een fix voor de Stagefright-bug ontvangen, zo liet een medewerker van Google vannacht weten op de Black Hat-beveiligingsconferentie in Las Vegas. Verschillende Nexus-toestellen, die op 'stock Android' lopen, zouden de update zelfs al ontvangen hebben. De populairste high-end smartphones met Android, waaronder toestellen als de Samsung Galaxy S6, de LG G4, HTC One M9 en Sony Xperia Z3 kunnen de update nog voor het einde van de maand verwachten.

Volgens Adrian Ludwig, de beveilingsmedewerker, zal Google echter nog een stuk verder gaan in het verspreiden van de update. Hij belooft dat honderden Android-toestellen de update op korte termijn zullen ontvangen, zo meldt Tweakers. Een precieze lijst met alle toestellen is nog onbekend, maar heb je in de afgelopen jaren een Android-smartphone gekocht dan is het waarschijnlijk dat een update in ontwikkeling is.

Gevaarlijke video's

De Stagefright-bug werd vorige week bekend gemaakt, en is een ernstige kwetsbaarheid in Android. Via de bug kunnen kwaadwillenden inbreken op je smartphone of tablet door een video te sturen. Hoewel oorspronkelijk werd gemeld dat de kwetsbaarheid alleen opdook bij video's die als MMS verstuurd werden, zijn ook apps als WhatsApp, Google Hangouts en je browser kwetsbaar. Alle smartphones met Android 2.2 of nieuwer zijn kwetsbaar, al zouden nieuwere versies iets beter beveiligd zijn. Toch is er geen Android-smartphone op de markt die helemaal beveiligd is.

Joshua Drake, de ontdekker van de bug, was oorspronkelijk van plan om vannacht details over de kwetsbaarheid vrij te geven. Met deze exploit zouden hackers vervolgens zelf de bug kunnen recreëren. Drake heeft in overleg met providers echter besloten de exploit pas op 24 augustus vrij te geven. Google en de fabrikanten hebben daarmee nog iets langer de tijd om adequate bescherming te bieden.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden