Vergelijk 2.831.791 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Afbeeldingen Microsoft Lumia 950 XL voor het eerst getoond

Nieuws Afbeeldingen Microsoft Lumia 950 XL voor het eerst getoond
Door ,

Verschillende foto's van de Microsoft Lumia 950 verschenen vanmorgen op een Chinese website. Het is nog onduidelijk of het hier om de Lumia 950 of de Lumia 950 XL gaat. Windows Central heeft kort erna bevestigd dat het hier om echte, recente afbeeldingen gaat.

De Microsoft Lumia 950 en Lumia 950 XL zijn de twee high-end smartphones van Microsoft die het bedrijf van een ondergang in de telecomwereld moeten redden. De zogeheten Talkman en Cityman toestellen komen waarschijnlijk dit najaar uit, samen met Windows 10 Mobile. Eerder dacht men dat de broertjes Lumia 940 genoemd zouden worden, maar dat is uiteindelijk Lumia 950 geworden. Vannacht lekten er meerdere afbeeldingen uit van de nieuwe smartphones op een Chinese website. Verschillende bronnen bevestigen dat het hier inderdaad om de nieuwe lijn Lumia's van Microsoft gaat.

Het is echter nog niet duidelijk of de foto's een gewone versie of een XL-versie tonen. In principe maakt dat ook niet heel veel uit: de XL-versie van de Lumia 950 is slechts een maatje groter. De specificaties zijn verder hetzelfde. Het prototype dat je hieronder ziet, zit in een speciale case. Toch kun je zien dat de smartphone ronde hoeken heeft. Het toestel wordt geleverd met dual-sim functionaliteit en het scherm heeft een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Met een Qualcomm Snapdragon 810 chipset en 3GB RAM werkgeheugen zijn beide Lumia 950's behoorlijk krachtig.

lumia 950 xl

Het toestel op de afbeelding hierboven draait al op een testversie van Windows 10 Mobile. Zijn camera kan video's opnemen in 1080p met 90fps en in 720p met 120fps. Ook krijgen beide smartphones een triple-LED flash en mogelijk een irisscanner. De specificaties zijn dus heel behoorlijk en dat mag ook wel als Microsoft met deze high-end toestellen de markt wil heroveren. De Microsoft Lumia 950 en 950 XL worden waarschijnlijk officieel aangekondigd op een evenement in New York in oktober.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden