Vergelijk 2.698.904 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Uitrol Android 5.1 Lollipop-update voor HTC One M9 begint vandaag

Nieuws Uitrol Android 5.1 Lollipop-update voor HTC One M9 begint vandaag
Door ,

Vanaf vandaag kunnen Nederlandse HTC One M9-eigenaren de langverwachte Android 5.1 Lollipop-update downloaden. De update, die al eerder in de VS werd uitgerold, bestaat vooral uit kleine bugfixes. Zo zijn de prestaties van de camera en de batterij verbeterd.

HTC begint vanaf vandaag met het uitrollen van de Android 5.1 Lollipop-update voor de HTC One M9. Al eerder werd die update uitgerold in de VS, maar nu is ook Europa aan de beurt. Dat de update eraan zat te komen was dus wel zeker, maar over het tijdsbestek was nog wat onduidelijkheid. Met een tweet van HTC's Product and Service Director Graham Wheeler kwam er een eind aan die onduidelijkheid.

De Lollipop-update; hoe en wat

De update kan vanaf vandaag over-the-air worden gedownload. Dat betekent dat je je HTC One M9 niet hoeft aan te sluiten op je computer. Je krijgt simpelweg een melding zodra je de update kan downloaden. Ons advies is om dat wel via wifi te doen, dan brand je immers niet nodeloos door je databundel. Krijg je geen melding? Voor ongeduldige zielen is het ook mogelijk om zelf de update te downloaden. Ga in de instellingen naar 'Over deze telefoon' en druk op 'Software-update'. Als de update beschikbaar is, zal hij dat direct aangeven. Het kan overigens zijn dat je niet meteen een melding krijgt. HTC zal de update waarschijnlijk gefaseerd uitrollen, om de update-servers te sparen.

Met de update worden overigens geen nieuwe functies geïntroduceerd. HTC heeft met de 5.1 Lollipop-software vooral kleine bugs aangepakt. Zo is de camera iets verbeterd. Ook de batterij zou iets langer mee moeten gaan, omdat het systeem beter is gestroomlijnd. Ander gevolg daarvan is dat Android nog net iets soepeler op de One M9 zou moeten lopen. Heb je de update al binnen? Laat ons weten wat je er van vindt.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden