Vergelijk 2.719.606 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Wat is je IBAN? Gebruik deze app van de Nederlandsche Bank

Nieuws Wat is je IBAN? Gebruik deze app van de Nederlandsche Bank
Door ,

Kun jij ook maar niet onthouden wat de IBAN-code van jouw rekeningnummer is? De Nederlandsche Bank heeft er nu een handige app voor ontwikkeld: de IBAN-omnummer tool. Nu kun je op elk gewenst moment snel je IBAN-code opzoeken.

In 2014 gingen alle Nederlandse rekeningnummers over op zogeheten IBAN-nummers. Samen met die verandering kwamen er een hele hoop apps in het leven die allemaal beloofden jouw rekeningnummer om te zetten naar de nieuwe standaard. Een echte officiële app ontbrak helaas. Kort geleden kwam echter een app uit van de Nederlandsche Bank uit, de IBAN-omnummer rekentool, die gehoor geeft aan de vraag naar duidelijkheid in een wildgroei van verschillende apps.

iban

De IBAN-rekentool kan maar één ding en dat is je rekeningnummer omzetten naar je eigen IBAN-code. Het is door de Nederlandsche Bank ontwikkeld met het idee in het achterhoofd dat de veiligheid centraal moet staan. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de verschillende officieuze apps die er zijn, valt soms namelijk te betwijfelen. Mocht je de verkeerde bank invullen bij het rekeningnummer, dan komt er wel een IBAN-code uit, maar die zal bij een overboeking niet geaccepteerd worden.

De IBAN-omnummer rekentool is te downloaden voor iOS en Android. Als je geld moet overmaken aan iemand, is het natuurlijk het verstandigst om aan de persoon in kwestie zijn of haar IBAN-code op te vragen. 

IBAN-tool

App name
Productiviteit

Met de IBAN-omnummer tool van de Nederlandsche Bank weet je op elk moment wat de IBAN-code is van jouw bankrekeningnummer.

Play Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden