Vergelijk 4.228.033 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy K Zoom krijgt geen Android 5.0 Lollipop-update

Nieuws Samsung Galaxy K Zoom krijgt geen Android 5.0 Lollipop-update
Door , - 1 reactie

Samsung gaat de Galaxy K Zoom niet voorzien van een update naar de meest recente versie van Android. Toch was software nooit het belangrijkste verkoopargument van de Galaxy K Zoom. Dat is namelijk de 20,7 megapixel camera met optische zoom.

Android 5.0 Lollipop is er niet voor iedereen. De camera/telefoon van Samsung, de Samsung Galaxy K Zoom, krijgt geen update naar de laatste versie van Android. Dat zegt Samsung UK in ieder geval in een tweet aan een nieuwsgierige klant. Dat betekent dat het toestel zal blijven draaien op Android 4.4 KitKat. Aan de foto-kwaliteiten van het toestel doet dat natuurlijk verder niets af. De Galaxy K Zoom, die eigenlijk een combinatie van een compactcamera en een smartphone is, heeft een 20,7 megapixel camera  met optische zoom.

De Galaxy K Zoom

De Samsung Galaxy K Zoom is zo ongeveer de enige smartphone die een volledige camera heeft ingebouwd met 10x optische zoom. Het toestel wordt er niet bepaald handzaam van, het toestel is een stevige 17mm dik. Dat offer moet je brengen voor een uitstekende camera, maar verder zijn de specificaties aardig op orde. Zo krijg je gewoon een hexa-core processor van Samsung zelf, een 4,8 inch AMOLED-scherm met 720p HD-resolutie en bovendien beschermd door Corning Gorilla Glass. De selfiecamera op de voorkant is helaas wel weer 2 megapixel; een groot contrast met de 20,7 megapixel camera met xenon-flitser aan de achterkant.

Samsung Galaxy K Zoom Samsung Galaxy K Zoom Samsung Galaxy K Zoom Samsung Galaxy K Zoom

Het toestel is nu een jaar op de markt. Het zou dus zomaar kunnen dat Samsung met een opvolger komt, al hadden we niet het idee dat de K Zoom een doorslaand succes was. Het toestel werd wel precies een jaar uitgebracht na de Galaxy S4 Zoom. Qua tijdsplanning zou het dan ook zomaar kunnen dat er binnenkort een nieuwe Galaxy Zoom verschijnt. Ondertussen moet de Galaxy K Zoom het met Android 4.4 KitKat doen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden