Vergelijk 2.225.586 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Wiko brengt Sunset 2 naar Nederland

Nieuws Wiko brengt Sunset 2 naar Nederland
Door , - 1 reactie

Wiko brengt de goedkope Sunset 2 naar Nederland. Het toestel, dat de opvolger is van de Wiko Sunset, kost maar 60 euro. Voor dat bedrag krijg een prima telefoon. Vanaf 3 augustus moet het toestel leverbaar zijn.

Wiko is al enige tijd actief op de Nederlandse markt. Het van van oorsprong Franse bedrijf is vooral actief in het middensegment met toestellen als de Wiko Highway Pure 4G, Wiko Getaway en Wiko Ridge 4G. Ook in het lagere segment is Wiko actief, met de Wiko Rainbow en de Wiko Sunset. Van die laatste komt nu een opvolger.

De Wiko Sunset 2

Een echt opvallend toestel is het niet, de Wiko Sunset 2. Het is pas als je de prijs ziet, dat het interessant wordt. Want Wiko vraagt vrijwel niets voor de Sunset 2. Nou ja, bijna niets dan, want voor niets gaat de zon op. De Wiko Sunset 2 krijgt een adviesprijs mee van 60 euro. Wat krijg je daar precies voor terug? Een vrij compleet toestel, met dual-sim bovendien en Android 4.4 KitKat. Toch waren we nogal verbaasd toen we de specificaties van de Sunset 2 onder ogen kregen. Want op de front-camera na, is er aan de Sunset 2 niets veranderd. Het zijn zelfs vrijwel identieke telefoons, met als enige verschil dat de frontcamera bij de Sunset nog 0.3 megapixel had. Wat drijft de nieuwe Sunset dan precies aan? We zetten de belangrijkste specificaties kort voor je op een rijtje.

  • 4 inch TFT-scherm met 480 bij 800 pixels
  • Loopt op Android 4.4 KitKat
  • 1.3 GHz dual-core processor van Qualcomm, 512 MB werkgeheugen
  • 4 GB intern geheugen, uitbreidbaar met microSD
  • 2 megapixel camera aan de achterkant, 1.3 megapixel selfiecamera
  • Dual sim-toestel, ondersteunt twee simkaarten tegelijkertijd

Wiko Sunset 2 Wiko Sunset 2

Prijs en beschikbaarheid

Zoals eerder gezegd wordt de Wiko Sunset 2 in de markt gezet voor een zeer acceptabele prijs van slechts 60 euro. Het toestel moet vanaf 3 augusutus in de winkel liggen. In deze prijscategorie lijkt het toestel vooral interessant te worden voor de beginnende smartphonegebruiker. De oorspronkelijke Wiko Sunset zal naar verwachting snel van de markt verdwijnen, gezien de overeenkomsten met de Sunset 2.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden