Vergelijk 3.026.198 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Draadloos opladen met Qualcomm nu ook voor metalen behuizing

Nieuws Draadloos opladen met Qualcomm nu ook voor metalen behuizing
Door , - 1 reactie

Met WiPower technologie van Qualcomm is het vanaf nu ook mogelijk om je smartphone op te laden als deze een metalen behuizing heeft. Tot voor kort was dit nog niet mogelijk.

Tot voor kort moest je kiezen: of je kocht een telefoon met een mooie, slanke metalen behuizing of je koos voor een toestel dat je draadloos op kon laden. Een smartphone met een metalen behuizing die deze functionaliteit ook had, bestond eigenlijk nog niet. Maar daar lijkt nu een einde aan gekomen te zijn. Vannacht kondigde Qualcomm namelijk aan dat het ze gelukt is om een toestel met een metalen behuizing draadloos op te laden, met behulp van de zogeheten Qualcomm WiPower  technologie. 

Ook tablets en andere apparaten met metalen behuizingen kunnen voortaan draadloos opgeladen worden, aldus Qualcomm. De nieuwe standaard in oplaadtechnologie staat klaar om uitgerold te worden naar verschillende fabrikanten en voldoet nog steeds aan alle eisen, ondanks dat er opgeladen wordt door een ander type behuizing. De laadsnelheid blijft dus precies hetzelfde. In de nabije toekomst zul je niet meer hoeven te kiezen tussen een mooie telefoon en een telefoon die draadloos opgeladen kan worden. 

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden