Vergelijk 3.073.561 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Screenshots: Sony introduceert 'Concept for Android'

Nieuws Screenshots: Sony introduceert 'Concept for Android'
Door ,

Sony heeft de eerste screenshots vrijgegeven van zijn nieuwe Android-interface. De nieuwe UI biedt vertrouwde Sony-apps in een nieuw jasje.

Eerder deze week maakte Sony bekend een nieuwe Android-interface te gaan testen. Zweedse gebruikers van de Xperia Z3 konden zich aanmelden voor een beta-test van Sony's nieuwe software. De Japanse fabrikant heeft nu details vrijgegeven over de nieuwe interface, die 'Concept for Android' genoemd wordt. Er zijn enkele significante verschillen met de Xperia UI die Sony de afgelopen jaren altijd meeleverde met zijn smartphones.

Met zijn concept biedt Sony een versie van Android die veel meer lijkt op 'stock Android', de software zoals die door Google wordt aangeboden bij fabrikanten. Veel menu's en andere aspecten van Android zijn niet of nauwelijks aangepast. Sony levert nog wel vrijwel alle eigen apps mee, en ook de achtergrond is aangepast.

Sony Concept for Android op Xperia Z3 Sony Concept for Android op Xperia Z3

Deze minimale aanpassingen hebben enkele voordelen voor zowel gebruikers als Sony. De fabrikant hoeft zo minder tijd te stoppen in het geschikt maken van zijn interface voor nieuwe versies als Android, waardoor updates sneller uitgebracht kunnen worden. Ook loopt 'stock Android' doorgaans iets soepeler, omdat er geen extra softwarelaag is die invloed heeft op de prestaties van het toestel.

Sony Concept for Android proberen?

Voorlopig is Sony's Concept for Android alleen beschikbaar in betavorm voor 500 Zweedse bezitters van een Xperia Z3. Sony geeft echter aan dat de feedback op deze eerste test gebruikt zal worden om te kijken of er interesse is voor een bredere uitrol. Bij groot succes kunnen we Concept for Android in de toekomst dus mogelijk vinden op meer smartphones van Sony.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden