Vergelijk 2.361.129 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony brengt Android 5.1 uit voor Xperia Z2 en Z3-serie

Nieuws Sony brengt Android 5.1 uit voor Xperia Z2 en Z3-serie
Door ,

Nadat Sony een aantal maanden eerder veel van zijn smartphones een update naar Android 5.0 Lollipop gaf heeft het Japanse bedrijf nu versie 5.1 uitgebracht. Dit brengt de afgelopen twee vlaggenschepen up-to-date wat hun software betreft.

Sony heeft naast de algemene verbeteringen in Android 5.1 Lollipop zelf een aantal dingen toegevoegd aan de software. Zo is er nu Xperia for Business-ondersteuning ingebouwd voor zakelijke gebruikers, zit LinkedIn nu geïntegreerd in de Agenda-app en is er verbeterde SmartWear ondersteuning voor Sony's smartwatch. Daarnaast kun je meer dingen aan het besturingssysteem zelf aanpassen, zoals de functionaliteit van je notificaties en volumeregeling. Als laatste noemt Sony verbeteringen aan de Camera-app: de automatische modus werkt nu sneller en accurater. 

De software-update voor de Xperia Z2Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact is volgens Sony's officiële blog nu te downloaden via een over-the-air update. Afhankelijk van je provider is het mogelijk dat het krijgen van een notificatie even kan duren. Andere toestellen krijgen volgens het bericht later ook nog een update naar Android 5.1 Lollipop: onder andere de Xperia Z1Xperia Z1 Compact en de Xperia Z Ultra zullen van een update worden voorzien. Wanneer deze toestellen bijgewerkt worden is nog niet bekend. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden