Vergelijk 2.698.904 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia Z3 en Z3 Android 5.1 update binnenkort beschikbaar

Nieuws Sony Xperia Z3 en Z3 Android 5.1 update binnenkort beschikbaar
Door ,

Een Android 5.1 Lollipop update voor verschillende smartphones van Sony verschijnt waarschijnlijk op zeer korte termijn. Een laatste drempel voor het verschijnen van de update is deze week genomen.

Een update naar Android 5.1 voor de Xperia Z3 is goedgekeurd door een keuringsinstantie. Ook een Xperia Z3 Compact en Xperia Z2 update is goedgekeurd door de PTCRB. Dat zou betekenen dat de update voor het drietal smartphones op zeer korte termijn beschikbaar is: Sony is klaar met de ontwikkeling, en heeft de laatste test doorstaan. De software zal vermoedelijk binnen enkele weken of zelfs dagen uitrollen voor het grote publiek.

Daarmee lijkt Sony aardig op schema te liggen. Vorige maand lekte al uit dat Sony in augustus zo beginnen met de uitrol van Android 5.1 voor zijn smartphones, en dat lijkt goed te lukken. Alle smartphones in de Xperia Z-reeks zullen in de loop van dit jaar een Android 5.1 update krijgen, zelfs de inmiddels bijna drie jaar oude Xperia Z. Vrijwel geen enkele fabrikant ondersteunt zijn oude smartphones zo lang als Sony.

Kleine verbeteringen in Android 5.1

Android 5.1 verscheen dit voorjaar, en is de nieuwste versie van Android. De verschillen met Android 5.0 zijn echter beperkt. Er zijn enkele aanpassingen gemaakt in de notificaties en en de Quick Settings, maar verwacht geen grote nieuwe features. Wel zijn er kleine wijzigingen doorgevoerd die ervoor moeten zorgen dat Android soepeler loopt en apps sneller opstarten.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden