Vergelijk 3.500.220 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Facebook komt met virtuele assistent genaamd Moneypenny

Nieuws Facebook komt met virtuele assistent genaamd Moneypenny
Door ,

De Messenger-app wordt steeds uitgebreider. Nu heeft Facebook plannen om er een virtuele assistent in te bouwen, die je kan helpen met allerlei zaken. De insteek is overigens vooral commercieel, want de focus ligt op het bestellen van producten.

Stembesturing is in veel mobiele telefoons al aanwezig, onder de namen Cortana, Siri en Google Now. Daar komt nu een vierde bij, want Facebook is van plan een stemgestuurde virtuele assistent in zijn Messenger-app in te bouwen. Dat is althans het gerucht op Engadget. De naam van de 'virtual assistant' is nog wel het mooiste: Moneypenny, naar de secretaresse uit de James Bond-films.

Wat kan je met Moneypenny?

Zo veelzijdig als de Moneypenny uit Fleming's universum zal Facebooks digitale assistent niet worden. De capaciteiten verraden een nogal commerciële inslag. Zo kan je met de in Messenger ingebouwde Moneypenny vooral geholpen worden met het bestellen van producten en helpen met zoeken naar eerdergenoemde producten. Voorlopig is er niet bekend wat er nog meer mogelijk is, maar wel dat de mogelijkheden niet tot dat beperkt blijven. De daadwerkelijke aankondiging van Facebook moet meer licht werpen op de bedoelingen met Moneypenny.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden